Se lucrează intens la modernizarea Casei de Cultură din orașul Victoria

Fb Img 1729664964026

Se lucrează intens la Casa de Cultură din orașul Victoria. Clădirea va beneficia de numeroase lucrări de eficientizare energetică, cu bani câștigați de administrația locală prin PNRR. Este vorba de 9,3 milioane lei.

Dacă ați trecut prin centru zilele acestea, ați văzut probabil cât de bine avansează lucrările la Casa de Cultură. Clădirea aceasta, în calitatea ei de instituție de cultură, este așezată strategic pe strada Victoriei nr. 1, ca să fie o emblemă a orașului.

Pentru că cel mai important imobil al comunității trebuia să aibă o imagine plăcută și pentru că – mai important – trebuia să fie o clădire smart, am făcut aici un proiect pentru lucrări de eficientizare energetică.

Acestea vor conduce la un consum mai mic de energie și presupune intervenții pe toate planurile, de la ziduri, până la acoperiș, tâmplărie, instalație de căldură sau interioare.
Valoarea contractului de finanțare este de 9,3 milioane lei cu TVA- fonduri europene PNRR.

Suntem încântați să anunțăm că biblioteca Casei de Cultură va beneficia și de un proces amplu de digitalizare prin Consiliul Judetean Brașov cu fonduri europene, aducând facilități moderne și acces rapid la resurse digitale pentru toți utilizatorii.

În plus, vor fi integrate și facilități meșteșugărești, astfel încât pasionații de artă și tradiții să găsească aici un spațiu creativ.

O să avem și o tabla de sah facută din granit pe platforma din față.“, spune Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

Fb Img 1729664968762

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *