Foto-video. Festivalul narciselor la Vad

Img 8334Cea de-a douăzeci și doua ediție a Festivalului Narciselor de la Vad se desfășoară astăzi. În ciuda vremii destul de răcoroase, foarte mulți vizitatori și oameni dornici de distracție au urcat în poienile cu narcise. Iar anul acesta au avut ce vedea: poienile sunt pline cu frumoasele narcise înflorite, mai multe ca anii trecuți. Autoritățile spun că este rezultatul întreținerii acestor poieni, așa cum făceau și bunicii, și străbunicii.

Img 8327Este un an mai bun, cu un plus față de anii trecuți și mă refer la ceea ce se vede în poiană. Până la urmă este vorba despre a respecta natura. Dacă îi dai naturii ceea ce îi trebuie și ea îți oferă ceea ce vrei să vezi. Am curățat-o la fel cum făceau bătrânii, n-am inventat noi nimic. Întotdeauna au fost  fânețe în poiană, curate, pline de stejar și pline de narcise. Din punctul meu de vedere este un răspuns și ne arată că asta este  calea pentru recuperarea poienilor cu narcise. Poienile din pădurea cu narcise, asta ne-am dorit, asta am făcut, iar rezultatele se văd.  Vreau să cred că este doar începutul și dacă vom continua și în viitor, vom avea și mai multe narcise. Am pus festivalul mai devreme pentru că precum vedeți deja sunt destule ofilite, nu știu dacă până duminica viitoare mai rezistau, dar ne-am mulat după natură și dacă vremea e tot mai caldă și noi încercăm să ținem pasul cu organizarea acestui festival“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul com. Șercaia.

Img 8351Pe scena festivalului au urcat mai mulți interpreți și ansambluri populare precum: Adina și Cătălin Doinaș, Mădălina Grama și Mihai Barbu,  Mioara Greavu, Mariana Șandru, Viorica Cerbu, Mioara Marinca, Bogdan Georgescu, Georgiana Pătrînjel, Carmina Tatomir, Maria Curticăpean, Giulia Chichernea, Flavius Florea, surorile Curea Daria și Rebeca, Formația de dansuri populare ,,Transilvania” Felmer, Formația de dansuri ,,Plaiurile Șincii” Șinca Veche, Ansamblul folcloric ,,Făgărașul”, Asociația ,,Hai la Chitară”. Cap de afiș al festivalului este Aurel Tămaș.

 

Img 8315 Img 8316 Img 8317 Img 8319 Img 8320 Img 8321 Img 8334 Img 8343 Img 8344 Img 8346 Img 8350 Img 8355 Img 8358 Img 8359 Img 8363 Img 8365 Img 8367

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *