În armonie cu natura – Sfaturi utile pentru cei care doresc să-și construiască o cabană la munte
Dacă visul tău este să-ți construiești o cabană la munte, pregătește-te pentru o călătorie interesantă. În acest articol vei descoperi tehnici practice pentru o bază solidă, astfel încât să te poți bucura de proiectul tău de suflet la maxim. Construirea unei cabane implică multe etape, fiind un proiect mult mai amplu, dar care merită orice efort pentru priveliștea minunată asupra pădurii sau aerul proaspăt pe care îl inspiri adânc în piept într-o dimineață însorită.
Iată câteva aspecte importante de luat în calcul atunci când te gândești să începi construcția unei cabane la munte:
Alimentarea cu apă
Dacă spațiul în care te gândești să construiești cabana nu se află într-o zonă cu acces la o rețea publică de apă va trebui să iei în calcul un sistem de alimentare autonom. Astfel că, o pompă submersibilă poate fi soluția de care ai nevoie. Poți consulta, de exemplu, gama de pompe submersibile de pe dioda.ro. Aceștia au prețuri avantajoase și în plus, găsești și alte produse necesare pentru casă și grădină de care ai putea avea nevoie pe viitor. Revenind la alimentarea cu apă, pompa submersibilă poate fi utilizată pentru a extrage apa din surse subterane, astfel că va trebui să sapi un puț la o adâncime de peste 9 m unde o vei putea monta. În acest fel, vei putea alimenta cabana cu apă. Pentru a beneficia și de apă potabilă va fi nevoie să folosești produse speciale pentru tratarea acesteia, astfel încât aceasta să fie bună de băut.
Sistemul de canalizare
Pe lângă aprovizionarea cu apă, va trebui să iei în calcul și un sistem de canalizare. Acesta presupune instalarea unei fose septice care servește la separarea și tratarea apelor uzate, precum apa de la toaletă, chiuvetă, duș sau alte surse, după care urmează un proces mai detaliat de separare a materiilor solide și descompunerea acestora.
Energie electrică sau alte surse alternative
Pentru ca pompa submersibilă care ajută la alimentarea cu apă a cabanei sau alte dispozitive electrice să funcționeze vei avea nevoie și de o sursă pentru furnizarea curentului electric. În acest caz, dacă nu ai acces la o sursă de energie electrică din zonă, vei putea folosi un generator care funcționează pe bază de combustibili sau panouri solare.
Sistemul de încălzire
Un alt aspect esențial pentru asigurarea unui confort optim în sezonul rece este sistemul de încălzire. În acest caz, poți opta pentru un șemineu sau sobă pe lemne, iar unul dintre avantajele pe care le vei avea este accesul rapid la materiile prime de care ai nevoie, fiind în mijlocul pădurii. Pe lângă o atmosferă plăcută, te vei bucura și de aer cald. De asemenea, poți utiliza și diverse sisteme electrice, calorifere sau aeroterme, dar pot fi mult mai costisitoare.
În final, construirea unei cabane la munte necesită o planificare riguroasă înainte de începerea propriu-zisă, dar asta nu ar trebui să te împiedice la îndeplinirea visului tău de a te bucura de toate frumusețile naturii și de un colț de rai pe care să-l numești din când în când „acasă”.
Sursă foto: pexels.com
(articol de la partener)