Cum să fie bună înțelegere în familia ta? Iată cele 7 principii eficiente și sănătoase!
Când vine vorba de relațiile intrafamiliale poți spune că fericirea și buna înțelegere sunt în strânsă legătură cu voința și conștientizarea fiecărei acțiuni întreprinse în acest sens. Deși familiile moderne se distanțează din ce în ce mai mult de rădăcini din cauza influențelor nefavorabile, este cazul ca membrii acestora să țină legătura periodic. Fie că desfășoară activități comune, fie că schimbă impresii în mediul virtual, aceștia au toate motivele să mențină atmosfera de bună dispoziție și să empatizeze unii cu alții. Dacă vrei să afli detalii despre cele mai eficiente și sănătoase principii care stau la baza unor relații solide din familie vei descoperi în continuare tot ce te interesează.
Menține atmosfera de bună înțelegere din familie pentru o relație sănătoasă!
Pentru a-ți menține sănătatea este necesar să respecți următoarele reguli de aur:
- să ai o alimentație sănătoasă, cu cât mai mulți nutrienți din toate grupele alimentare;
- să consumi cât mai multe lichide, pentru a preveni deshidratarea organismului;
- să susții imunizarea organismului prin utilizarea unor suplimente nutritive Solgar de la Vegis, ideale pentru prevenirea îmbolnăvirilor;
- să desfășori cât mai multe activități fizice, pentru a-ți menține starea de bine;
- Să respecți timpul de odihnă, pentru a te bucura de un randament maxim în perioada de activitate.
Care sunt cele 7 principii eficiente pentru menținerea relațiilor intrafamiliale?
Relațiile pe termen lung presupun încredere, respect reciproc și angajamentul pe care și-l asumă fiecare membru al familiei. La baza acestora stă relația de prietenie și de dragoste. Iată principiile sănătoase și eficiente care contribuie cu succes la buna înțelegere din familie!
- Comunicarea deschisă și cunoașterea trăirilor interioare ale celorlalți membri ai familiei generează încredere și empatie;
- Aprecierea favorabilă a celorlalți membri ai familiei conduce la creșterea gradului de încredere în forțele proprii;
- Ascultarea nevoilor și susținerea celor apropiați, pentru o conexiune a trăirilor;
- Menținerea optimismului și gândirii pozitive, pentru a reuși să echilibrezi fiecare situație, fie ea plăcută sau neplăcută;
- Gestionarea corectă și rapidă a conflictelor, pentru a preveni degenerarea relațiilor;
- Îndeplinirea unor obiective pe termen lung, mediu sau scurt de comun acord, ținând cont de visurile sau dorințele celorlalți;
- Înțelegerea idealurilor, credințelor și sentimentelor celorlalți, prin găsirea unui numitor comun cu privire la obiectivele importante de îndeplinit din familie și din afara ei.
Deși viața este presărată cu diferite sentimente, este important să-ți menții echilibrul și să ții cont de trăirile celorlalți în măsura în care acestea corespund principiilor bine stabilite în familie. Dacă în cadrul familial este o atmosferă de bună înțelegere, aceasta se reflectă și la serviciu sau în alte medii sociale, ceea ce conduce la obținerea unor rezultate optime.
Cum să folosești timpul în favoarea ta? Iată un mod rapid de acțiune!
O relație de familie sănătoasă implică și o energie debordantă care este favorabilă oricăror relații, ceea ce este ideal. Cu alte cuvinte, dacă acasă este bine, la serviciu vei avea randament maxim și vei obține aprecieri pe măsură.
Ca și în relațiile sociale, în familie este bine să te bucuri cât mai mult de prezența celorlalți, pentru a reuși să-ți împărtășești emoțiile și trăirile.
Iată un mod de acțiune care te ajută să folosești timpul în favoarea ta, în cinci pași simpli:
- respectă intimitatea și spațiul celorlalți, oferind ajutor la nevoie;
- respectă opinia celorlalți și expune-ți propria părere, cu argumente de bun simț,
- oferă siguranță fizică și emoțională cu maximă responsabilitate;
- oferă încredere și primești încredere;
- gestionarea conflictelor să se realizeze prin găsirea unor soluții, nu a unor vinovați.
Prin urmare, dacă vrei să menții echilibrul din cadrul familial, ține cont de principiile care stau la baza tuturor relațiilor și vei obține rezultate optime pe termen lung.
Sursă foto: freepik.com
(articol de la partener)