De anul viitor, făgărășenii pot avea parcările de reședință cu folosință exclusivă, 24 ore/zi

Parcările de reședință, dar și costul abonamentului anual au reprezentat motiv de discuții îndelungate aseară în cadrul ședinței de Consiliu Local. Aleșii locali au avut pe masă proiecte de hotărâre privind noul regulament al parcărilor de reședință, precum și  costul abonamentului atât pentru persoane fizice, cât și pentru cele juridice. Modificarea cea mai importantă este cea legată de faptul că de anul viitor, făgărășenii pot opta pentru atribuirea unui loc de parcare pentru 24 de ore, și nu doar pentru 16 ore cât a fost până acum. În acest sens, cei care vor să fie singurii beneficiari ai locului de parcare vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar. 

Nu sunt locuri de parcare suficiente în Făgăraș, iar acest lucru este resimțit tot mai tare de șoferii făgărășeni, dar și de cei care poposesc în orașul nostru la cumpărături sau ca simpli turiști. Potrivit reprezentanților administrației locale, numai în municipiu sunt înregistrate în jur de 7000 de autoturisme, iar locuri de parcare de reședință sunt în jur de 5200. În cadrul ședinței, s-a discutat despre aceste lucruri, dar și despre faptul că s-au desființat unele locuri de parcare în urma modernizărilor făcute, precum cele de pe Bulevardul Tăbăcari.

Foarte multe parcări nu s-au desființat. În jur de 70 de parcări s-au desființat, nu sute. Pe Tăbăcari nu au fost desființate parcări, acolo erau doar cetățeni care parcau pe trotuare, acolo nu erau parcări atribuite de primărie “, a spus Elena Tănase, șef  Birou Cadastru Evidență Patrimoniu din cadrul Primăriei Făgăraș.

Pentru cei care parcau pe trotuare, pe Bulevardul Tăbăcari sau Unirii, se caută zone între blocuri, pentru a construi noi locuri de parcare, potrivit primarului.

Proiectul de hotărâre privind noul regulament pentru parcările de reședință prevede o modificare esențială, respectiv faptul că de anul viitor, făgărășenii au la dispoziție două variante de abonament: abonament cu folosință parțială, de 16 ore/zi, cum a fost și până acum, de la ora 16.00- la 8.00 sau cel de folosință exclusivă, 24 de ore/zi. Au fost și trei amendamente propuse la proiectul de hotărâre privind costul acestor abonamente, însă cel aprobat  a fost cel al primarului. Astfel, pentru abonamentul parțial, de 16 ore/zi, prețul rămâne același cost pentru persoanele fizice, de 84 de lei. Pentru abonamentul exclusiv de 24 de ore/zi, atât persoanele fizice, cât și cele juridice vor trebui să achite suma de 126 de lei, pentru primul loc de parcare. Pentru al doilea loc de parcare, atât persoanele fizice, cât și cele juridice trebuie să plătească 144 lei, iar pentru al treilea loc de parcare 162 lei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *