O nouă biserică urmează să fie ridicată la Prislop

Într-unul dintre cele mai sfinte locuri pentru neamul românesc, în Prislopul în al cărui cimitir se odihneşte părintele Arsenie Boca, se va construi o nouă biserică. Lăcaşul de cult va fi ridicat la intrarea în mănăstirea de maici, după cum a gândit chiar celebrul călugăr. Primul care a dezvăluit proiectul a fost acum 8 ani Gigi Becali, care a anunţat că a donat 5.000 de euro şi spus că vrea să plătească şi lucrările.
Noua biserică va fi ridicată pe un teren situat la intrarea în curtea mănăstirii, pentru a respecta astfel arhitectura gândită în acest loc de preotul Arsenie Boca, cel care s-a ocupat în mod direct de Mănăstirea Prislop în perioada în care era stareţ acolo.
Anunţul a fost făcut la începutul acestei săptămâni de episcopul Nestor al Devei şi Hunedoarei, proiectul fiind aşteptat din 2015. Acesta a participat la slujba de hram a mănăstirii de maici de la Prislop, oficiată de mitropolitul Laurenţiu Streza al Ardealului alături de episcopul Andrei al Covasnei şi Harghitei, episcopul Nestor al Devei şi Hunedoarei şi alţi preoţi din toată zona. Apoi, a fost oficiată o slujbă de pomenire la mormântul Părintelui Arsenie Boca din cimitirul mănăstirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.