Licitația pentru construirea variantei de ocolire a Făgărașului, la final

Se fac pași importanți pentru ca unul din obiectivele dorite de cetățenii Făgărașului de mai bine de 30 de ani, să fie realizat. Este vorba despre varianta de ocolire a municipiului, investiție care a fost scoasă la licitație în septembrie 2022. Luna aceasta, licitația s-a încheiat iar acum se află în perioada de contestații. La licitație s-au înscris 69 de firme, în 7 asocieri. 

În seara zilei de joi, 19 ianuarie, în cadrul ședinței ordinare, un proiect privind aprobarea studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici si a devizului general pentru obiectivul de investiții „ Construire Varianta de Ocolire a Municipiului Făgăraș” a ajuns pe masa aleșilor locali. La ședință a fost prezent și un cetățean, care a adus acuzații primarului vizavi de parcursul și fondurile acestui proiect al variantei ocolitoare.

S-a finalizat licitația. Așteptăm perioada de contestații, acestea sunt procedurile pe care noi trebuie să le urmăm până când începem implementarea proiectului sau până la finalizarea unui proiect. Avem nevoie de hotărâre de consiliu, dar după cum se vede dacă nu se împotrivesc încearcă să încetinească fiecare proiect. Ei sunt dezamăgiți că în administrația Sucaciu se începe modernizarea variantei ocolitoare și încearcă cu tot dinadinsul să facă ceva. Ați spus de un cetățean care a fost prezent, eu nu știu dacă l-aș numi cetățean al Făgărașului, pentru că nici măcar nu are buletin de Făgăraș, dar este un domn plătit să facă gălăgie.“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Reamintim că până în anul 2020, varianta ocolitoare a Făgărașului s-a aflat în proprietatea Ministerului Transporturilor, care nu a reușit să o includă pe vreun plan de investiții.

„În 2016, când am venit primar, am început  procedura de a aduce acest imobil al ocolitoarei în patrimoniul Municipiului Făgăraș pentru a merge mai departe cu toate procedurile necesare. Am avut o perioadă de cel puțin trei ani în care m-am luptat ca această ocolitoare să treacă din patrimoniul Ministerului Transporturilor să revină la Municipiul Făgăraș. Ulterior m-am ocupat de toate avizele  și finanțările necesare pentru ca acest proiect să fie implementat. Durează destul de mult și licitația. Noi am reușit abia anul trecut în septembrie să ridicăm pe SEAP toată documentația de licitație iar anul acesta, în ianuarie am reușit să desemnăm câștigătorul după toate verificările și analizele necesare. Sper ca după perioada de contestații, comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor să soluționeze contestația și să începem lucrările.“, a mai spus primarul Făgărașului.

Drumul va avea 5,95 kilometri și câte o bandă pe sens iar valoarea totală a proiectului este de aproximativ 61 milioane de lei.

One thought on “Licitația pentru construirea variantei de ocolire a Făgărașului, la final

  • Alexandru
    ianuarie 22, 2023 la 6:45 am
    Legătură permanentă

    Ha,ha, o să facă Sucaciu ocolitoare,după ce se face autostrada DRĂGUȘ-PODUL-OLT!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.