Au tăbărât cu topoare și răngi și au distrus o locuință din Făgăraș

Oamenii legii au fost solicitați astăzi pe strada Negoiu, nr.1 în clădirea Manutanța, acolo unde mai multe persoane au intrat într-o locuință și au vandalizat-o. 

Locatarii acestui imobil s-au speriat îngrozitor când i-au văzut pe foștii chiriași ai locuinței cum, cu ajutorul unor topoare și răngi, au dat buzna în locuință și au distrus-o.

Este vorba despre o locuință a Primăriei din zona Negoiu, nr. 1, în clădirea Manutanța, așa cum știm cu toții. Am fost sesizați în dimineața zilei de 27 octombrie de faptul că acolo au intrat niște persoane, care nu locuiesc acolo. Au intrat în locuință, au spart ușa și au distrus în totalitate locuința. Poliția, Criminalistica, toate organele competente se află și acum acolo, pentru a constata pagubele care au fost făcute de către cei doi oameni, soț și soție, plus alți prieteni cu care s-au dus. A fost și un reprezentant al Partidei Romilor Pro Europa la fața locului. Am înțeles că Poliția și-a făcut treaba, au fost întocmite dosare penale. De reținut este faptul că acești doi oameni, care au distrus, au locuit acolo în trecut și au fost evacuați și pentru faptul că au fost evacuați  s-au răzbunat și au distrus pur și simplu locuința. Ceea ce e cel mai grav de fapt este faptul că acolo săptămâna viitoare urma să se mute o persoană în vârstă din vila1, cea care  a luat foc în urmă cu câteva luni, iar acum ne este aproape imposibil ca această persoană să nu mai stea în frig și să se ducă acolo. Probabil, Primăria va trebui să investească cel puțin 20.000 lei și va dura până această persoană și bolnavă, și în vârstă să se poată muta acolo. A fost un act de vandalism și sper ca autoritățile să-și facă treaba.“, ne-a spus Ionuț Androne, coordonator activități Partida Romilor Pro Europa Brașov.

Se pare că cei doi soți au vrut să facă o tranzacție ilegală, care a fost descoperită de reprezentanții Comisiei de locuințe din cadrul primăriei.

Ei au încasat ilegal 4000 de euro de la o persoană din Făgăraș, pentru această locuință, după care în Comisia de Locuințe s-a blocat acest lucru, pentru că noi aveam niște informații că se comit unele ilegalități acolo. Acești oameni când au aflat că nu a trecut de comisie vă dați seama că a trebuit să înapoieze omului banii iar acest lucru a dus la lucrurile ce s-au întâmplat astăzi, pentru că și-au dat seama că banii pe care -au încasat erau încasați ilegal și bineînțeles Primăria, precum și Comisia de Locuințe și-au făcut treaba iar acum acești oameni trebuie să plătească toate daunele care au fost făcute acolo.“, ne-a spus Ionuț Androne, Ionuț Androne, coordonator activități Partida Romilor Pro Europa Brașov.

Oamenii legii fac acum cercetări pentru a stabili cu exactitate starea de fapt.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că două persoane ar provoca distrugeri în interiorul fostei locuințe situată pe strada Negoiu din municipiul Făgăraș. Cadrele de poliție efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate starea de fapt.“, ne-a transmis comisar de poliție Alina-Maria IVAN, purt. de cuv. al IPJ Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.