Copil de 3 ani, confirmat cu noul coronavirus, la Victoria

Un copil de trei ani din orașul Victoria a fost confirmat în urmă cu trei zile cu noul coronavirus. Acesta a fost internat la spital în Sibiu  iar în prezent starea de sănătate este bună.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare, au fost stabiliți contacții direcți din familie. Aceștia sunt în autoizolare, urmând a se face testarea lor“, ne-a spus Anca Bâțiu, purt. de cuv. al DSP Brașov.

Potrivit unor surse neoficiale, tatăl copilului face curse regulate în Germania, însă numai după finalizarea  anchetei epidemiologice  se poate determina sursa  îmbolnăvirii.

Încă o dată reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov, punctul de lucru Făgăraș, le recomandă făgărășenilor să aibă o conduită responsabilă pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Și asta în condițiile în care numărul cazurilor confirmate în zona metropolitană Brașov a crescut considerabil și mulți localnici din zona noastră muncesc în această zonă. Mai mult, persoane din Țara Făgărașului, care muncesc în zona Brașovului, sunt în izolare la domiciliu după ce au fost contacți directi cu persoane confirmate cu noul coronavirus.

Așadar, autoritățile sanitare ne recomandă să evităm zonele aglomerate, unde suntem expuși la contact direct sau intrăm în interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere. În cazul în care ne aflăm în transportul în comun să încercăm să NU stăm față în față cu alte persoane. De asemenea, ne recomandă să păstrăm  o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlnim. Regulile de igienă personală trebuie respectate cu strictețe, precum și folosirea măștii de protecție.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *