Gheorghe Sucaciu: „Am fost nemulțumit de atitudinea domnului consilier Cîrje, pentru că vine așa, ca un profesor, după 8 ani de zile de administrare a orașului, și ne zice cum ar trebui noi de fapt și de drept să facem lucrurile în Făgăraș“
Consilierii locali s-au întâlnit aseară, în cadrul ședinței ordinare a lunii iunie. Încă de la începutul ședinței, consilierul local Cătălin Cîrje, cel care a condus întâlnirea legislativului, în calitate de președinte de ședință, a venit cu o serie de observații și chiar mustrări la adresa executivului, în legătură cu posturile de la Poliția Locală, activitatea Salco Serv și chiar la negocierile cu firma BOSCH.
Primarul spune că toate aceste intervenții ale consilierului local sunt menite să manipuleze opinia publică.
„După cum văd, dumneavoastră sunteți președinte de ședință și începeți să ne dați nouă directive, ordine. Lucrurile, conform realității, au venit din trecut, de la fostul executiv, asta să țineți minte. Nu veniți dumneavoastră acum să ne spuneți: vedeți că voi nu știți să conduceți și eu acum sunt profesorul vostru! “, a spus în cadrul ședinței, Gheorghe Sucaciu.
Primarul Făgărașului ne-a declarat că astfel de discuții conflictuale au avut loc și în comisii, în legătură cu un proiect de hotărâre privind depunerea unui proiect pentru accesare fonduri europene.
„Am fost nemulțumit de atitudinea președintelui de ședință, domnul consilier Cîrje, pentru că vine așa, ca un profesor, după 8 ani de zile de administrare a orașului, și ne zice cum ar trebui noi de fapt și de drept să facem lucrurile în Făgăraș. În comisii, mi-a reproșat că de ce vin eu acum cu un proiect pe care îl depunem spre a primi finanțare europeană – respectiv reabilitarea Casei de Cultură și modernizarea Parcului Regina Maria – pentru că mai e timp și să mai facem o ședință. I-am explicat că acum a fost finalizat proiectul, iar sesiunea e deschisă și se primesc și se finanțează proiecte pe criteriul „primul venit, primul servit“. Nu are rost să mai pierdem timpul, dacă azi-dimineață am primit indicatorii tehnico-economici, de ce să nu venim cu el în ședință“, a declarat Gheorghe Sucaciu, la finalul ședinței de consiliu.
În acest context, primarul ne-a dezvăluit că întârzierea demarării asfaltării prin PNDL este cauzată tot de fosta conducere a Primăriei Făgăraș, care nu a realizat corespunzător proiectul.
„Mă deranjează atitudinea dânsului, pentru că apare și în emisiuni TV și spune că dânsul are un bagaj de cunoștințe, iar eu nu vreau să-mi fie transferat acest bagaj de cunoștințe. Nu poți transfera un bagaj de cunoștințe de la un om care a avut o administrare dezastruoasă pentru Făgăraș și aș vrea să vă spun că mă chinui și eu şi oamenii din toate compartimentele primăriei pentru a îndrepta proiecte pe care ei le-au realizat în trecut. Și aici vorbim de asfaltarea prin PNDL, pentru că trebuie să spun lucrurilor pe nume. Noi trebuie să revizuim acel proiect, pentru că după cum vedeți, după aproape două luni de zile, după ce am terminat licitația, nu putem începe acel proiect, pentru că acel proiect nu poate fi pus în practică și am luat de la capăt, de la ridicare topo, de la realizarea proiectului; încercăm să începem lucrarea până în 20 iulie-1 august . Din cauza cui? Nu din cauza mea. În emisiunile trecute și fostul primar Mănduc și fostul viceprimar Cătălin Cîrje au spus că mi-au lăsat un proiect din 2014, în valoare de 5 milioane de euro și nu sunt în stare să-l implementez. Păi, m-am chinuit ca să pot să-l scot la licitație, l-am mai revizuit o dată și acum trebuie să-l mai revizuiesc o dată pentru a-l implementa! Practic, după ce am terminat licitația, inginerii de la Compartimentul Investiții au fost pe teren cu reprezentanții celor de la Gaz, de la Electrica și au încercat să predea amplasamentul liber de sarcini, dar nu se poate. Vă dau un exemplu: în proiect avem săpătura la 70 de cm, iar conductele de utilitățile sunt îngropate la 40-50 cm! Nu puteam începe să realizăm acea infrastructură, pentru că dacă săpăm, o să lăsăm conductele 20 de cm în aer! Apoi, trebuie să facem infrastructura cu stratul de balast, așa cum cere proiectul, iar când trebuie să facem gradul de compactare o să rupem toate conductele“, ne-a declarat primarul.
Așadar, potrivit primarului, proiectul trebuie refăcut pentru a putea realiza mult așteptat asfaltare.
„Proiectul este întocmit greșit, nu s-a ținut cont de avize, nu s-a făcut ridicare topo, iar acum noi îl punem în legalitate și vrem să-l și implementăm. Nu putem să renunțăm la un proiect pentru că cineva, la un moment dat, nu a știut să-l realizeze și să-l recepționeze așa cum trebuie. De ce sunt eu foarte supărat? Dacă nu aveam acest proiect, acest contract de finanțare semnat, puteam să includem aceste străzi în alte proiecte de finanțare. De exemplu, în planurile de mobilitate, în cele trei proiecte de 30 de milioane de euro. Fiind legați de acea finanțare, nu am avut cum să prindem acele străzi pentru că se considera dublă finanțare. În acești doi ani de zile, mare parte din timpul meu am stat să corectez ce s-a greșit în anii trecuți“, a mai spus primarul Gheorghe Sucaciu.
Da domnule primar aveti dreptate lasati pe domnii Cirje C. si Manduc Sorin vreo 6 luni sa mai faca ceva bani ca cei facuti din stilpii de protectie cumparati la pret fals de 16€ din Germania si griblura,florile si bancille din promenada tot la pret fals sau epuizat sunt FALIMENTARII