Trei piese de teatru ajung în premieră la Art Festin Făgăraș

Deși ar părea că este un festival de muzică și film, Art Festin dorește să fie ceva mai mult. Așa că a invitat actorii să coboare de pe marele ecran, pe scenă. Puteți vedea, în premieră,  trei spectacole susținute de artiști mari și oameni extraordinari. La Art Festin Făgăraș sosesc  Marcel Iureș, George Mihăiță, Daniel Popa și Irina Margareta Nistor.

Photo by Adi Bulboaca – facebook

Spectacolul teatrului va fi deschis joi seară, de la ora 19:30, pe scena din curtea Cetății de piesa COLIBRI, de Garret Groenveld – o comedie absurdă,  despre un viitor apropiat în care ce ție nu-ți place, altuia nu-i pasă. Piesa Colibri este câştigătoare a The Internationalists 2012 Global Playwriting Contest. Garret Jon Groenveld este poet şi dramaturg american. O producție Doctor’s Studio,  pusă în scenă și interpretată de Daniel Popa, unde Irina Margareta Nistor devine, din Vocea Filmelor, vocea  conștiinței.

Țăranii lui Marin Preda

Nu prea știu cum e să vorbești despre țărani într-o lume care are ”casă la țară”. Nu prea știu cum e să fii mare scriitor cînd “intri în manuale”. Sau cînd breasla te tot propune la premiul Nobel. Fiecare cultură cu mîncărurile și creatorii ei. Mi-e frică de țărani și de dramaturgia contemporană. Pe de altă parte, am vrut dintotdeauna să văd la Act o piesă cu țărani. Și, uite că am parte de ea. Mă bucur, ăsta e cuvîntul. Mă bucur de piesa lui Cătălin Ștefănescu, de fabulosul roman al lui Preda, de actorii George și Marcel. Așa e la noi, ne bucurăm de toate prostiile”, descrie Alexandru Dabija piesa pe care a regizat-o.

foto: http://www.teatrulact.ro

”PĂI…DESPRE CE VORBIM NOI AICI, DOMNULE?” este o adaptare de Cătălin Ştefănescu după romanul “Moromeţii” de Marin Preda, ce va putea fi văzută vineri, 22 iunie, la Casa de Cultură, de la ora 19:30.

Și pentru că se apropie Bacalaureatul, elevii din a XII-a ar putea participa la o ultimă meditație, oferită cu mult talent și gratuit de Marcel Iureş şi George Mihăiţă.

 

 

 

Un spectacol ABSOLUT

Marile școli de film își învață scenariștii și regizorii să povestească. Să spună povești. Câți dintre noi au mai apucat să audă în copilărie povești spuse, nu citite? Poveștile s-au sfărâmat, s-au făcut praf și pulbere, s-au risipit în filme, texte de cântece și telenovele.

foto: www.teatrulact.ro

Polemic și terapeutic ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei povești. Și nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea, Dracul… Oamenii care or să o asculte își vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari și esențiale fără fasoane, cu umor și nepăsare”, așa sună prezentarea spectacolului făcută de Alexandru Dabija.

Piesa ”Absolut”, adaptare după Ivan Turbincă a lui Ion Creangă, este regizată de Alexandru Dabija, cu Marcel Iureș în toate rolurile.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *