Joaca „De-a arhitectura“, un succes

„De-a arhitectura “ – aşa s-a numit expoziţia prezentată astăzi de copiii şcolilor „Ovid Densușianu“ din Făgăraş, alături de cei ai Școlii Gimnaziale „Dr. Ioan Cerghit“ din Hârseni. Talentul celor mici a fost demonstrat prin realizarea unor machete reprezentative, totul în cadrul unui proiect ingenios conceput împreună cu copiii, de arhitecţi voluntari şi cadre didactice. 

„De-a arhitectura în oraşul meu” este un curs opţional aprobat prin Ordin de Ministru. Acest program pune la lucru creativitatea elevilor, îi face mai atenți la ce se întâmplă în oraşul lor şi îi ajută să descopere lumea fascinantă a arhitecturii.

Astăzi, „micii arhitecți“ din cele două școli și-au prezentat munca lor de peste an. Expoziția a avut loc în curtea Școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu“, iar la eveniment au luat parte cadrele didactice, arhitecți voluntari și părinți.

Atât elevii claselor pregătitoare, cât și cei de clasa întâi sunt foarte entuziasmați de ceea ce au realizat, de machetele realizate în cadrul proiectului „De-a arhitectura“, iar astăzi am organizat în incinta școlii noastre această expoziție, pentru ca toți elevii școlii să poată vedea ceea ce au lucrat cei mici, să poată veni și părinții lor, să vadă aceste machete. Ne bucurăm că doamnele învățătoare s-au implicat și anul acesta și sperăm să continuăm acest proiect și anii viitori“, ne-a spus Iuliana Aldea, directoarea Școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu“.

 

Este al treilea an consecutiv în care se desfășoară expoziția de arhitectură. Expoziția este partea de finalizare a unui proiect de disciplină opțională. Anul acesta, trei clase au aplicat pentru acest proiect: clasa pregătitoare B și clasele I A și I B. Copiii au realizat, sub îndrumarea arhitecților și a doamnelor învățătoare, tot felul de construcții, s-au plimbat în diferite țări imaginare, cu ajutorul a două personaje imaginare, Grifonel și Semințica, au realizat machete, au făcut diferite construcții spațiale și au aplicat astfel în practică tot ce au învățat la matematică, la limba română, au creat tot felul de povestiri, astfel încât am reușit să îmbinăm teoria cu practica și copiii au fost foarte încântați. Sperăm ca acest eveniment să aibă un impact destul de puternic și printre elevii altor școli, care să ne urmeze exemplu și să se înscrie în continuare în acest proiect“, ne-a spus Gabriela Cocan, înv. la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“.

De data acesta avem și o grupă zero, grupa Buburuzelor, din cadrul Școlii Ovid Densușianu și în acest an avem o tematică dintr-o poveste a unor zmei buni care apar pe pământ. Copiii  au încercat cu puterea lor de imaginație și cu dăruirea lor, să creeze mici țări, prin care colindă zmeii cei buni. Ei cunosc în acest fel lumea jucăușilor, plângăcioșilor. Sunt foarte activi, trebuie să avem răbdare cu ei, pentru că acum încearcă să-și formeze niște deprinderi, le dezvoltăm răbdarea și imaginația și puterea de a decide singuri, nu intervenim deloc la creativitatea lor, ci doar încercăm să-i provocăm“, ne-a spus Liliana Boieriu, arhitect.

În cadrul prezentării de astăzi, echipele participante au primit diplome pentru machetele realizate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *