Depășire interzisă, șofer mort

Update 

Accidentul din această dimineață de pe DN1, dintre Dridif și Beclean a fost surprins de o cameră de bord, montată chiar pe mașina care a fost depășită de unul din autovehiculele implicate în accident. Din imagini se poate observa cum autovehiculul înmatriculat în Sibiu depășește  pe linie continuă mașina pe al cărei bord se afla camera video. Revenind pe banda lui, în fața șoferului din Sibiu apare mașina înmatriculată în Brașov.

Imaginile contrazic varianta inițială oferită de polițiști, conform căreia doar șoferul autoturismului cu numere de Sibiu se angajase în depășire neregulamentară, provocând accidentul în care a murit celălalt șofer.

Asa cum am informat și de dimineață, din primele date obținute de colegi, după producerea accidentului dintre Beclean și Dridif, a avut loc o depășire în zona de acțiune a indicatorului depășirea interzisă și a marcajului longitudinal continuu.  Colegii au efectuat măsurători la locul producerii accidentului, au fost audiați martori și s- au ridicat imagini de pe o cameră video montată pe un autoturism în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor producerii accidentului. La finalizarea acestora se va face propunere corespunzatoare in dosar.“, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brasov, Gabriela Dinu.

Stare inițială

Un bărbat care a condus un autoturism, înmatriculat în județul Sibiu, pe DN 1, dinspre Sibiu spre Brașov, la km 240, între localitățile Beclean și Dridif, s- a angajat într- o depășire, în zona de acțiune a indicatorului depășirea interzisă și a intrat în coliziune cu un autoturism, înmatriculat în Brașov, care circula dinspre Brașov spre Sibiu.

În urma accidentului, a rezultat decesul conducătorului auto din vehiculul înmatriculat în Brașov, un bărbat de aproximativ 60 ani și rănirea celor doi ocupanți din celălalt vehicul, ambii bărbați. Aceștia au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul auto al vehiculului care s -a angajat în depășire nu se afla sub influenta alcoolului. S-a constituit dosar penal pentru ucidere din culpa“, potrivit IPJ Brasov.

Traficul este blocat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *