AVPS Făgăraș a concesionat pentru 10 ani apele de șes și de munte

foto: http://musca.ro/forums

AVPS FĂGĂRAȘ a concesionat pentru o perioadă de 10 ani, începând cu 2018, apele de șes și de munte din județul Brașov, conform anexei nr. 1 la contractul nr. 2/2017. Cei care vor să pescuiască în apele gestionate de asociație vor trebui să obțină un carnet de membru, dar și permisul de pescuit. În Țara Făgărașului, sunt 2200 de pescari cu acte în regulă.

Am recontractat aceleași zone de pescuit. Râul Berivoi îl avem în plus față de ce am avut până în 2017. Concesionarea s-a făcut pe 10 ani în baza unui plan de management aprobat de Institutul de Cercetare de la Nucet și bineînțeles aprobat  de ANPA, instituția cu care am încheiat noile contracte“, a spus Sorin Șuler, șeful AVPS Făgăraș.

Concesionarea s-a făcut în baza unui plan de management iar una din măsurile importante pe care o vor avea de realizat reprezentanții AVPS este repopularea cu puiet de pește.

Avem tot felul de acțiuni, de activități, de populare, de repopulare cu puiet de pește atât în apele de munte, cât și pe cele de șes și tot felul de activități legate de pescuit în primul rând. Problema cea mai importantă este repopularea care trebuie făcută anual și bineînțeles tot felul de acțiuni de întreținerea zonelor de pescuit: pază, ecologizare. Mai avem în gestionare râul Olt de la Veneția până la limita de județ cu Sibiu plus toate toate zonele: lacurile de acumulare și afluenții. “, mai spune Sorin Șuler.

Pe lângă acțiunile de repopulare, ecologizare, paza în zonele de pescuit gestionate de AVPS este prioritară. Cei care vor fi prinși pescuind ilegal vor fi sancționați conform legii.

„Cei care vor să pescuiască în apele noastre, trebuie să se prezinte la asociație, să obțină un carnet de membru al asociației iar odată cu acest carnet de membru i se eliberează și permisul de pescuit recreativ care urmează să-l ridicăm de la Agenția de Pescuit și Acvacultură zilele acestea. În baza acestui permis, pescuiește în toate apele pe care noi le avem în gestiune, dar poate să pescuiască în toată țara cu acest permis chiar dacă este eliberat de AVPS Făgăraș, poate să pescuiască și în apele din județ care la rândul lor au fost concesionate, dar în baza unui tarif pe care fiecare asociație și-l stabilește“, mai spune șeful AVPS Făgăraș.

Cei care vor să obțină acest permis de pescuit pot să achite o taxă de 110 lei până la sfârșitul lunii ianuarie. Pentru pensionari, tariful este de 60 de lei/an. Cei care vor plăti după data de 31 ianuarie vor plăti 120 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *