Spectacol, muzică și voie bună, la Lisa

Satele făgărășene sunt în sărbătoare iar colindul copiilor și al cetelor a răsunat în zilele de Crăciun în toate casele. Seara, localnicii sunt așteptați la jocurile și balurile organizate în căminele culturale. Și pentru că sunt și sate unde nu s-au organizat cete de feciori, autoritățile au decis să organizeze spectacole sau jocuri pentru a simți Crăciunul tradițional al Țării Făgărașului. Așa s-a întâmplat și în comuna Lisa unde în niciun sat nu s-a organizat ceată de feciori anul acesta. Astfel că în prima zi de Crăciun a fost organizat un joc la căminul din Breaza. Zeci de localnici îmbrăcați în costumele tradiționale au jucat până târziu pe muzica populară tradițională.

În această după-amiază, lisenii au fost cei care au fost invitați la căminul cultural unde a avut loc un spectacol urmat de joc și voie bună.

„Din discuțiile pe care le-am avut în Consiliul Local, neavând ceată în niciun sat din comună, ne-am gândit să organizăm un  spectacol cu grupurile pe care le avem în Breaza și Lisa pentru ca oamenii din comună să simtă că este Crăciunul. Am organizat aseară în Breaza  iar astăzi am organizat la Lisa un mic spectacol și apoi un joc.“, ne-a spus Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.

Cei care au deschis spectacolul au fost copiii Ansamblului Folcloric „Horița“ din Lisa. Aceștia au colindat, au cântat și au jucat în aplauzele spectatorilor prezenți.

Pe scena căminului cultural a urcat apoi grupul „Colții Brezei“ care prin prisma unei scenete a prezentat spectatorilor legenda lui Negru Vodă. Seara s-a încheiat cu joc și voie bună.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.