Elevii din opt școli din Țara Făgărașului s-au reunit în cadrul „Zilelor Școlii Gimnaziale Prof. Ioan Cerghit“ din Hârseni

Cea de-a treia ediție a Zilelor Școlii Gimnaziale „Prof. Ioan Cerghit“ a fost sărbătorită așa cum se cuvine de elevii și dascălii instituției de învățământ. Au pregătit un festival de obiceiuri și tradiții la care au fost invitați elevi și profesori din șapte școli din Țara  Făgărașului . Pe scena Căminului Cultural din Copăcel, elevii din cele opt școli au urcat rând pe rând și au prezentat în fața spectatorilor că știu să joace, să colinde și cunosc cântecele vechi ale bunicilor lor.

„Este a treia ediție a Zilelor Școlii Gimnaziale prof, Ioan Cerghit. Ne bucurăm că avem astăzi invitați din șapte școli, este ceva în premieră față de ceilalți ani. Acest eveniment implică o foarte mare socializare, comunicare și cu colegii și elevi din alte școli, lucru care denotă deschidere pentru universul educației. Să sperăm că de acum încolo poate că vom perfecționa relaționarea cu școlile din zonă și nu în ultimul rând s-ar putea ca de anul viitor să avem invitați și chiar îmi doresc și din Brașov pentru că elevii sunt aceeași peste tot“, ne-a spus Mihai Naneș, directorul Școlii Gimnaziale „Prof. Ioan Cerghit“ din Hârseni.

Astăzi sărbătorim a treia ediție a Zilelor Școlii. Este un festival al datinilor și obiceiurilor de Crăciun. Am dorit să fie în această lună decembrie pentru că domnul Cerghit este născut în această lună iar școala noastră a primit acest nume acum trei ani. Anul trecut am avut cinci școli invitate. Anul acesta proiectul a prins amploare având în vedere că vor participa șapte școli din județul Brașov. Pe această cale le și mulțumim foarte mult Școlii Gimnaziale Șoarș, Școlii Gimnaziale Lisa, Școlii Gimnaziale Sâmbăta de Sus, Școlii Gimnaziale Șercaia, Școlii Gimnaziale Șinca Veche, Școlii Gimnaziale „Ion Codru Drăgușanu“ din Drăguș și nu în ultimul rând Colegiului Național „Radu Negru“, ne-a spus Laura Moraru, consilier educativ la Școala Gimnazială din Hârseni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.