Lanţ al bucuriei în Campania „Ghetuţe noi de Sfântul Nicolae”

În Ţara Făgăraşului, peste 200 de copii au primit cadouri cu ghetuţe noi de Sfântul Nicolae. Campania a fost iniţiată de Asociaţia „Doamna Maria Brâncoveanu” a Bisericii brâncoveneşti „Sf. Nicolae” din Făgăraş şi a fost susţinută în cea mai mare parte de făgărăşeni, dar şi de persoane din Braşov, Sibiu şi din ţară.

Imbold pentru educaţie şi valorizarea copiilor

Obiectivul campaniei „Ghetuţe noi de Sfântul Nicolae” a fost de a oferi un sprijin din partea comunităţii pentru copiii silitori care au nevoie de încălţăminte pentru anotimpul friguros.

Ne-am dorit ca aceşti copii implicaţi activ în activităţi educaţionale – fie la şcoală, fie în diverse centre parohiale de pe lângă biserici – să primească o pereche de încălţăminte de iarnă care să îi ajute să nu lipsească de la activităţi în anotimpul friguros. Condiţia ca ghetuţele să fie noi a fost pusă în primul rând din motive de igienă şi în al doilea rând pentru că atunci când primeşte un cadou cu ceva nou, copilul se simte valorizat, prinde încredere că are o valoare şi este impulsionat să întoarcă în comunitate binele pe care l-a primit. Dacă primeşte nişte vechituri, va simţi că asta e valoarea lui, că nu merită decât nişte resturi, că noi nu îi acordăm nici un credit. Şi se va comporta ca atare.” , a spus Natalia Corlean, coordonatoarea campaniei.

Lanţul bucuriei

Campania ghetuţelor a fost o campanie a bucuriei pentru toţi cei implicaţi: dăruitori, organizatori şi beneficiari. Dăruitorii au mărturisit că achiziţionarea şi pregătirea cadoului le-a produs multă emoţie: „Vă mulțumim pentru misiune! Am luat fiecare lucrușor cu drag și cu emoție, tot cu gândul la copilaș, dacă o să-i placă, dacă va fi încântat… Ca atunci când eram mici și cumpărăm frații unii la alții!” – a împărtăşit organizatorilor o doamnă la trimiterea cadoului.

Şi tinerii voluntari ai Asociaţiei „Doamna Maria Brâncoveanu”, cei care au fost ajutoarele Sfântului Nicolae şi s-au ocupat de livrarea cadourilor, şi-au exprimat bucuria şi împlinirea pe care au simţit-o în calitate de curieri ai iubirii comunităţii:

  • „Am rămas complet surprinsă de faptul că s-au adunat destul de repede oameni care să ajute şi să daruiasca! Am fost foaaarte bucuroasă să văd cum copiii s-au bucurat de cadourile acestea! Ideea de a face pe altcineva să zambească, mă bucură mult si pe mine!” (M.S.)
  • „Bucuria a fost de partea tuturor! A fost o bucurie pentru oamenii minunaţi care au pregătit pacheţele, pentru noi cei care le-am oferit şi mai ales pentru copilaşii care le-au primit! Zâmbetele de pe chipurile copiilor făceau mai mult decât un “mulţumesc “, ba chiar mi s-au tipărit în minte! Mi-au rămas in suflet îmbrăţisările lor calde! ❤”(L.B)
  • „A fost nespus de frumos! Bucuria şi împlinirea sufletească de a face fapte bune a fost de nedescris ! Mai ales zâmbetele de pe fetele senine ale copilasilor ! (D.C.)
  • „A fost o experiență tare frumoasă. Mi-ar plăcea să se mai repete. Am simțit fericirea copiilor prin privirea lor când au văzut cadourile. A fost ceva minunat si de nedescris. Mi-a plăcut foarte mult.(L.B)

Poveşti consemnate

Diferite întâmplări care au scos la iveală frumuseţea din oameni în cadrul acestei campanii au fost adunate de Asociaţia „Doamna Maria Brâncoveanu”şi publicate pe pagina acesteia de facebook în categoria: #PovestiDespre_GhetuteNoiDeSfNicolae.

„Mulţumim din suflet fiecărui donator şi fiecărui voluntar implicat. Nu credeam că povestea aceasta poate aduce laolaltă atâta bucurie de toate părţile şi atâţia oameni frumoşi! Am cunoscut multe persoane noi, am reluat legături cu oameni pe care nu îi mai văzusem de foarte mulţi ani. Am văzut pensionari cu lacrimi în ochi impunându-ne să le primim cadoul făcut dintr-o pensie infimă, bucurie maximă în familii cu mulţi copii care nu aveau altfel nici o şansă de a avea ghete noi pentru iarnă, sau donatori care vor să susţină în continuare copilul pe care l-au ales, acoperindu-i diverse costuri în ceea ce priveşte educaţia. Este o poveste incredibilă!” , a mai spus Natalia Corlean.

 Echipă şi comunitate

Campania „Ghetuţe noi de Sfântul Nicolae” a avut nevoie de o întreagă echipă de oameni implicaţi. Ea s-a desfăşurat în perioada 1 noiembrie – 8 decembrie 2017, asociaţia organizatoare având ca parteneri mai multe instituţii din Ţara Făgăraşului: Serviciul Public de Asistenţă Socială Făgăraş, Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu”, Colegiul Naţional „Radu Negru”, Şcoala Gimnazială „O.Densuşianu”, Parohia ortodoxă Boholţ, Parohia ortodoxă Bucium, Parohia ortodoxă Şoarş, Parohia ortodoxă Veneţia de Jos, Parohia ortodoxă Sf. Ilie din Victoria, Parohia ortodoxă Rodbav, Parohia ortodoxă Văleni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.