Fragmente mai puțin cunoscute din istoria Cetății Făgăraș, într-o carte

Ca orice loc cu o însemnătate istorică deosebită și Cetatea Făgărașului are nenumărate istorioare încă nedescoperite de lumea contemporană, fragmente nescrise, dar foarte interesante pentru a-i cunoaște mai bine pe strămoșii noștri, dar și pe cei care au condus în urmă cu câteva sute de ani Cetatea Făgărașului. Însă de anul viitor, făgărășenii, dar și turiștii care trec pragul Cetății Făgăraș vor avea ocazia să cumpere o carte intitulată „Fragmente din istoria unei cetăți. Cetatea Făgărașului“, carte ce cuprinde o parte din istoria nescrisă a cetății Făgăraș.

Cartea cuprinde fragmente din istoria cetății mai puțin cunoscute referitoare la personalul administrativ al cetății, la bucătăria medievală și ceremonialul de la mesele princiare din cetate, la capacitatea militară a cetății în perioada medievală, despre averea mobilă a principesei Ecaterina de Brandenburg și impresiile călătorilor străini care au trecut prin orașul Făgăraș și au vizitat și cetatea. Informațiile sunt din documente, din inventarele cetății atât militare, cât și generale, din bibliografii și dintr-o literatură de specialitate extrem de vastă, documente inedite.“, ne-a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului „Valer Literat“ Făgăraș.

Cartea se află acum la tipografie, însă reprezentanții muzeului spun că până la începutul anului viitor, cei interesați o vor putea achiziționa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.