Schemă deblocată la APIA. Banii au început să intre în conturile fermierilor

Fermierii au parte de o veste bună de la APIA. O schemă importantă din care se plătește subvenție a fost deblocată iar de luni, 4 decembrie, au început să fie făcute autorizări și banii să plece către fermieri. Este vorba despre producătorii agricoli care respectă bunele practici agricole benefice pentru climă şi mediu cunoscute de agricultori ca plata pe ”Înverzire”!

Vestea privind deblocarea plății pe Înverzire a fost anunțată oficial într-un comunicat al agenției de plăți remis către Agrointeligența-wwww.agrointel.ro pe 29 noiembrie.

”Pe lângă schemele de plată pentru care s-a efectuat plata în avans, se va autoriza la plată finală și Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (plata pentru înverzire) în cuantum de 57,1745 euro/ha”, a precizat agenția de plăți.

”La data de 4 decembrie am dat drumul și la plățile finale unde am inclus și Sprijinul Cuplat Zootehnic. Este pentru prima dată în România când se întâmplă așa ceva și intrăm într-o normalitate. În prezent suntem în plin proces de autorizare a plăților, și pentru schema de Înverzire, dar și zootehnie. Vreau să vă asigur că și în această perioadă se lucrează, într-un ritm mai redus dar complexitatea operațiunilor este mai mare”, a arătat Daea.

Reamintim că plata pentru Înverzire nu a intrat la avansul care s-a achitat din subvenții, așa cum se anunțase inițial.

SURSA: agrointel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.