Hram la biserica brâncovenească „Sf. Nicolae“ din Făgăraș

Foto: Ştefan Mărculeţ

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie din a patra duminică a Postului Nașterii Domnului în Biserica „Sfântul Nicolae” din Făgăraș, ctitoria Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu. Ierarhul a adus binecuvântare peste comunitatea făgărășeană care a sărbătorit hramul istoricului locaș de cult și a prăznuit cei 320 de ani trecuți de la zidirea acestei monumentale biserici.

Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte protopopul de Făgăraș 1, Marius Corlean, protopopul de Făgăraș 2, Ion Tărcuță și alți slujitori ai sfintelor altare. Răspunsurile liturgice au fost date grupul de tineri de la biserica făgărășeană condus de doamna preoteasă Natalia Corlean.

Înălțarea spre cele sfinte

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu a explicat credincioșilor învățăturile pe care duminicile din această perioadă premergătoare praznicului Crăciunului le aduc în inimile credincioșilor și a tâlcuit Evanghelia din duminica a 27-a după Rusalii, a vindecării femeii gârbove.

La final preotul Marcel Dobrea de la biserica făgărășeană i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântare și i-a oferit o icoană a Maicii Domnului. De asemenea, părintele Marcel Dobrea a prezentat toate proiectele și activitățile desfășurate în acest cu tinerii și nu numai prin Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu”, cu implicarea doamnei preotese Natalia Corlean și a altor oameni apropiați comunității parohiale. Pentru implicarea lor în toate activitățile aceștia au primit acte de recunoștință din partea Bisericii „Sfântul Nicolae” din Făgăraș.

sursa.mitropolia-ardealului.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.