Nu lăsa un hoț să îți strice sărbătorile de iarnă!

foto: IPJ Brasov

În  luna decembrie  2017, Biroul de analiză şi prevenire  a  criminalităţii  în  colaborare  cu Serviciul de  Ordine  Publică – Poliţia de proximitate din cadrul IPJ Braşov  vor desfăşura o campanie  de informare a cetăţenilor cu privire la modalităţile de prevenire a infracţiunilor în perioada  sărbătorilor de iarnă – furturile din locuinţe, din autoturisme, din buzunare, din societăţi comerciale, tâlhăriile, furturile de brazi,  nerespectarea  prevederilor  legale care reglementează comercializarea şi folosirea articolelor pirotehnice .

Activităţile  se vor  derula în judeţul Braşov,  atât în mediul urban cât şi în mediul rural şi vor consta în publicarea în presa locală a unor  materiale informative, difuzarea unor  spoturi audio, distribuirea  de materiale  preventive  dar şi organizarea de întâlniri cu elevii (atât în şcoli generale cât şi licee) şi  cu alte grupuri ţintă (asociaţii de proprietari, societăţi care comercializează materiale  pirotehnice).

Având în vedere faptul că în această perioadă preocupările specifice sărbătorilor de iarnă dar şi aglomeraţia din magazine ne determină să devenim de multe ori neglijenţi cu bunurile  personale sau banii, recomandăm cetăţenilor să fie  mult mai prudenţi în ceea ce priveşte siguranţa  locuinţei, autoturismului, şi a valorilor monetare .

Astfel, Poliția vă recomandă :

  • Evitaţi pe cât posibil locurile aglomerate. Nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuiţi atunci când sunteţi la cumpărături sau în mijloacele de transport în comun.
  • Nu păstraţi în acelaşi loc (portmoneu, buzunar, geantă) banii, actele de identitate şi cheile locuinţei sau autoturismului dumneavoastră.
  • Atunci când sunteţi la cumpărături, luaţi doar suma necesară efectuării acestora.
  • Feriţi-vă de priviri indiscrete când efectuaţi plăţi.
  • Când mergeţi la cumpărături , nu lăsaţi în autoturisme, la vedere , produsele achiziţionate, mai ales dacă nu vă aflaţi în preajma autoturismului.
  • Dacă plecaţi de acasă de Sărbători, luaţi toate măsurile posibile  pentru ca locuinţa dumneavoastră să nu fie ,,vizitată ” de hoţi!

În scopul prevenirii accidentelor  cauzate  de utilizarea materialelor pirotehnice:

  • Nu cumpăraţi materiale pirotehnice de la comercianţi neautorizaţi.
  • Nu permiteţi copiilor să manipuleze petarde şi artificii sau alte materiale pirotehnice.
  • Respectaţi instrucţiunile de utilizare înscrise pe ambalajul acestor

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.