Cod galben de vânt puternic în 16 județe. Viscol la munte

Meteorologii au emis duminică avertizări cod galben de vânt pentru Bucureşti şi pentru 16 judeţe unde sunt vizate preponderent zonele de munte, anunță News. În Capitală, avertizarea este valabilă până la ora 13:00, fiind anunţate intensificări ale vântului, ce vor atinge temporar viteze la rafală de 55 – 60 km/h.
Tot până la ora 13:00 sunt anunţate intensificări ale vântului, ce vor atinge viteze la rafală de 55 – 65 km/h în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Giurgiu, dar şi în zonele joase ale judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. În Argeş şi Dâmboviţa sunt vizate şi zonele de munte, unde, până la ora 13.00, la altitudini de peste 1700 m, sunt aşteptate intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 80-90 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi diminunând vizibilitatea.
Până la ora 14.00, zonele de munte din Vrancea, Bacău, Neamţ şi Suceava vor fi afectate de ninsoare însoţită de vânt, cu viteze la rafală ce vor atinge şi depăşi de 50-70 km/h, care va determina scăderea vizibilităţii sub 100 m. Fenomenul se va manifesta cu precădere la altitudini mai mari de 1700 m.

Începând din dimineața zilei de duminică (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-vestul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, anunță meteorologii.
     „În Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei și local în Transilvania și la munte vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în masivele vestice ale Carpaților Meridionali. Izolat se va semnala polei.“, potrivit ANM. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.