Făgărășenii, împreună de Ziua Națională a României. Galerie FOTO

Făgărășenii, de la cei mai mici la cei mai mari, au ignorat vremea de afară şi au luat parte la prima acţiune dedicată Zilei de 1 Decembrie, în municipiul nostru. Ceremonialul depunerii de coroane la Monumentul Eroilor de lângă catedrală a început în jurul orei 11.00.

„Este cea mai importantă zi a României și mai ales că anul viitor vom intra în anul centenarului Marii Uniri. Trebuie să depunem toate eforturile pentru că așa cum au făcut strămoșii noștri în data de 1 Decembrie 1918, când  s-au întâlnit și au decis ca ROMÂNIA să fie unită, același lucru trebuie să-l facă toți cetățenii României în perioada următoare“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

„Astăzi în ziua de 1 Decembrie ne simțim mândri că suntem români. 1 Decembrie pentru toți românii este ziua națională, poate cea mai importantă zi din acest an. De asemenea, 1 Decembrie reprezintă simbolul unității poporului român“, ne-a spus lct. Col. Ștefan Cîmpean. comandantul Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte.

După momentul religios oficiat de un sobor de preoţi, a urmat ceremonialul depunerii de coroane. Au depus coroane la monumentul eroilor începând de la Primăria şi Consiliul Local Făgăraş, Asociaţia Veteranilor de Război,  Poliţia, Armata, Jandarmeria, Pompierii, Poliţia Locală, SRI, Administrația Financiară, școlile, dar şi reprezentanţii partidelor politice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.