Consilierii locali au aprobat contractarea creditului de 6 milioane de euro. Banii vor fi folosiți și pentru realizarea centurii ocolitoare

Unul din cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi de aseară a fost cel privind contractarea unui credit pe care Primăria Făgăraș vrea să-l facă pentru realizarea unor investiții majore în Făgăraș. Este vorba de suma de  28.583.333 de lei, aproximativ 6,14 milioane de euro, bani care vor fi folosiți pentru realizarea centurii ocolitoare a orașului, dar și pentru a refinanța creditul contractat în 2010 privind cumpărarea stadionului municipal. Banii ar urma să fie înapoiați pe o perioadă de 12 ani. Consilierii local au aprobat acest proiect de hotărâre.

Cu una din liniile de finanțare vom refinanța creditul de la CEC Sibiu pentru plata achiziționării stadionului și a doua pentru a avea  linie de finanțare  și un angajament bugetar pentru a scoate la licitație modernizarea ocolitoarei Făgărașului. Cu acea refinanțare a creditului, dintr-un calcul făcut, vom avea o economie pe toată perioada plății, în jur de vreo 8 miliarde vechi, iar cealaltă sumă este pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii. Acest sistem de finanțare a pornit din Austria, iar în România, de ani buni, orașele dezvoltate chiar și unele comune au aplicat această schemă de finanțare. Cu această schemă de finanțare se va aduce plus valoare comunității și inclusiv bugetului local iar din acele sume care vin în plus la bugetul local se poate plăti acele credite.  Nu se plătesc acele credite din actualul buget local, ci din mărirea bugetului local din anii viitori pentru că doar dacă dezvoltăm infrastructura, vom avea investitori în oraș. Mă refer la celebra ocolitoare care pe lângă faptul că din punct de vedere al cetățenilor avem nevoie să facem această ocolitoare și traficul greu să fie deviat pe această ocolitoare, acea ocolitoare va fi benefică și pentru agenții economici și investitorii din Făgăraș“, a precizat  în urmă cu câteva zile pentru fagarasultau.ro Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.