Lecție de patriotism de la copiii din Boholț și Beclean

Deși au mai rămas doar câțiva copii la Boholț, aceștia, alături de câțiva colegi de la școala din Beclean, au oferit celor prezenți la școala din sat o lecție de patriotism. S-au străduit să realizeze cele mai frumoase desene reprezentative pentru această zi mare a României, Ziua de 1 Decembrie, dar au și cântat, au recitat poezii și au participat la un concurs de istorie prin care au demonstrat că au cunoștințe temeinice despre istoria românilor.

Este a treia ediție când participăm la acest concurs, am venit cu copiii din Beclean la colegii noștri din Boholț. Este un concurs care are trei teme: desene închinate Zilei Naționale a României, poezii închinate acestei zile și  este un concurs de istorie pentru a marca acest eveniment de la 1 Decembrie 1918“ , a spus Ioan Grama, directorul coordonator al Școlilor din Beclean și Boholț.

„Astăzi la Boholț, Școala din Beclean și Școala din Boholț s-au reunit pentru a sărbători prin concursul „Sfântă-i țara mea“ Ziua Națională a României. Este un concurs carea a ajuns la a treia ediție și în parteneriat cu Primăria Beclean s-au pregătit premii și o tombolă pentru copiii care s-au trudit să prezinte câte o poezie sau să facă câte un desen pentru această zi. Copiii din clasa a IV-a care au în programă și istorie au pregătit câteva lecții de istorie din care vor fi întrebați și concurând astfel se vor câștiga și trei premii și la secțiunea istorie. Școala al cărei copil va câștiga premiul întâi la istorie va primi un tablou cu Decebal iar acest tablou va rămâne amintire în școală despre ziua de astăzi și despre activitatea care au organizat-o atât Primăria Beclean, cât și Școala Gimnazială Boholț și Școala Gimnazială Beclean, iar noi ca parohie, noi am legat cap la cap lucrurile și am făcut să se pună pe roate aceste gânduri pe care le-am avut înainte“, ne-a spus pr. Ioan Paroș, paroh la Parohia Boholț.

„Suntem mândri că suntem invitați la Boholț de către domnul director al școlii din Beclean care astăzi a venit cu copiii din Beclean la Boholț, de către părintele paroh din Boholț . Aceștia i-au pregătit împreună cu cadrele didactice pe acești copii minunați care nu sunt foarte mulți, dar sunt inimoși și s-au pregătit bine, și-au recitat bine poeziile și cântecele patriotice cu ocazia Zilei Naționale a României. Sunt uniți și asta vrem să le insuflăm împreună cu cadrele didactice, lucru de a fi în unitate și de a simți și trăi românește“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.