Curba de pe Dealul Perșaniului va fi lărgită

Având în vedere că între localitatea Perşani şi zona Brădet, mai exact între km 204 şi km 205 de pe DN1, este o curbă extrem de periculoasă, în care s-au produs mai multe accidente mortale, conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunţat că pe respectivul sector de drum se vor efectua unele lucrări, astfel încât să fie redus riscul apariţiei unor noi evenimente rutiere.
„Este pregătit proiectul tehnic, iar pentru a putea obţine autorizaţia de construire trebuie să facem exproprierile. Este vorba de lucrări de îmbunătăţire a elementelor geometrice. Proiectul prevede lucrări de consolidare, pentru că acolo ne confruntăm cu o pierdere de stabilitate a corpului drumului. În paralel, vom realiza şi o îmbunătăţire a elementelor geometrice, respectiv lărgirea razei curbelor, astfel încât participanţii să nu mai fie «luaţi prin surprindere». În zonă este şi o pantă, dar şi o curbă, iar unii participanţi «uită» să vireze”, a declarat Adriana Nicula, directorul Direcţiei de Drumuri şi Poduri Braşov .
Reprezentanta DRDP Braşov a mai spus că deschiderea şantierului depinde de rapiditatea procedurii de expropriere. În momentul de faţă, pe site-ul Ministerului Transporturilor este supus spre consultare un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 38.130 lei necesară despăgubirii pentru  34 de imobile, în suprafaţă totală de 38.019 mp, însă este vorba de exproprieri pentru lucrări ce fost efectuate în trecut la această arteră. „Noi trebuie să particularizăm respectivul proiect de hotărâre de Guvern, pentru zona în care se vor efectua lucrările. Ulterior, vom depune documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei de construire, apoi vom demara licitaţia pentru efectuarea lucrărilor”, a explicat  pentru bzb.ro, Adriana Nicula.

Un comentariu la „Curba de pe Dealul Perșaniului va fi lărgită

  • septembrie 18, 2020 la 8:30 am
    Permalink

    Poate sa o largeasca la 50 m,prostii care intra in curba cu 80-100km. tot in prapastie se duc,desi este semnul de limitarea vitezei la 30km/ora,vitejii tot cu 80 intra! Poate vor sa ajunga mai repede la “DESTINATIA FINALA”!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.