Fără gunoaie împrăștiate în jurul containerelor. A fost construită prima platformă închisă în Făgăraș

Fără gunoaie împrăștiate prin jurul containerele și fără containere inestetice prin oraș. Asta și-au propus reprezentanții societății de salubritate Salco Serv. În acest sens, au demarat un program privind realizarea unor platforme acoperite de gunoi. O primă platformă pilot a fost deja construită în cartierul 13 Decembrie. Platforma este acoperită, închisă iar în interior se pot depozita în jur de 6-8 containere.

Am pus în aplicare un plan mai vechi și am început să construim niște platforme supraterane pentru închiderea eurocontainerelor care erau împrăștiate pe lângă blocurile de locuințe. Practic le aducem pe toate la un loc și vor intra pe respectivele platforme undeva de 6-8 eurocontainere, vor fi acoperite, vor fi închise, nu va mai împrăștia vântul pungile și toată fracția ușoară. Bineînțeles că dacă sunt acoperite nu va mai fi apă pentru că rămâneau capacele descoperite, intra multă apă de la ploaie, ninsoare“, ne-a declarat Dragoș Bârsă, directorul Salco Serv.

Dacă se va dovedi un proiect eficient, astfel de platforme vor fi construite în tot orașul.

„E o platformă pilot și așteptăm păreri și pro și contra. Acestă primă platformă am instalat-o în cartierul 13 Decembrie, pe lângă grădiniță și deocamdată  sperăm să avem un feedback pozitiv referitor la platforma respectivă. Avem oferta făcută către primărie și dacă se aprobă, avem de gând ca în tot orașul să facem astfel de platforme. A fost și o dezbatere publică privind amplasarea acestor platforme pe domeniul public“, a mai spus Dragoș Bârsă.

O astfel de platformă constă în jur de 1500 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.