Asistență tehnică pentru restaurarea Cetății Făgăraș de 435.000 lei

Primăria Făgăraş a semnat contractul de servicii pentru asistenţa tehnică aferentă proiectului de restaurare a cetăţii din localitate, pentru care autorităţile locale au obţinut o finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.
Conform datelor disponibile pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, valoarea contractului pentru acordarea serviciilor de asistenţă tehnică fusese estimată la suma de 465.954 lei, fără TVA. La licitaţie au participat două societăţi comerciale, iar câştigătoare a fost declarată firma  Duopart Consulting din Ploieşti, care a prezentat o ofertă de 435.000 lei, fără TVA. Firma prahoveană va acorda asistenţă tehnică pe toată durata derulării proiectului, care este estimată la 25 de luni.

Lucrările propriu-zise vor demara după ce se termină achiziția lucrării și mai precis proiectare cu execuție. Vom avea o întâlnire săptămâna viitoare cu autoritățile statului pentru că sunt probleme din punctul de vedere al restaurării monumentelor. Conform legii monumentelor, noi avem nevoie ca acolo, în caietul de sarcini, să punem condiția să vină cu specialiști. În legea 98, acea condiție este restrictivă și două legi se bat cap în cap. Și atunci vom avea o întâlnire săptămâna viitoare ca autoritățile statului să decidă: mergem cu prețul cel mai scăzut și încălcăm o lege a monumentelor istorice sau corelăm cele două legi“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.
Contractul de finanţare pentru restaurarea Cetăţii Făgăraş a fost semnat în luna iunie a acestui an. Proiectul are o valoare totală de 21,80 milioane lei, din care 21,36 milioane lei sunt fonduri nerambursabile. Prin acest proiect se vor realiza lucrări de intervenţie asupra castelului cu turnurile de colţ, precum şi asupra incintei bastionare cu turnul de poartă şi la clădirile anexă, construite în 1640. Potrivit contractului de finanţare, lucrările ar urma să fie terminate în luna septembrie a anului 2019, apoi, în incinta cetăţii se vor organiza festivaluri, expoziţii şi ateliere meşteşugăreşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.