Preot nou la Ticușu Nou

foto:mitropolia-ardealului.ro

Parohia din Ticușu Nou are un alt preot.  Noul preot  a fost instalat săptămâna trecută. Preotul Claudiu-Vasile Streulea a fost ales să conducă parohia după plecarea preotului Gheorghe Oprea, care a păstorit aici timp de 18 ani, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.
Biserica „Sfânta Parascheva” a devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioşi care au sosit din părţile locului, dar şi credincioşi din oraşul Rupea, pentru a-l întâmpina pe noul paroh.

Nelipsite au fost şi autorităţile locale, primarul comunei Comăna, Viorel Grusea,  Flavius Dumitrescu – consilier județean, viceprimarul orașului Rupea, Maria Codruța Moise.

Sfântul Maslu a fost oficiat de protopopul de Rupea, Alexandru Petrica, împreună cu 12 preoți.  După oficierea Tainei Sfântului Maslu, pr. Gheorghe Varga a rostit o cuvântare prin care a subliniat măreția slujirii în iubire a preotului, precum și necesitatea absolută de a se îmbrăca cu toate armele lui Dumnezeu ca să poată să stea împotriva uneltirilor diavolului și a dobândi modul de gândire al lui Hristos.„ Îl rugăm pe Dumnezeu să-l întărească pe pr. paroh Claudiu Streulea spre slujire, spre înțelepciune, fiind cât mai aproape de ceea ce Hristos așteaptă de la el”, a spus pr. Varga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.