Jucător de la CSM Făgăraș convocat la națională

foto: csmfagaras.ro

Veste bună pentru iubitorii handbalului făgărășean! Un component al echipei din orașul nostru a fost luat în vizor de către selecționerul echipei naționale de handbal a Românei, Xavier Pascual, în vederea efectuării unui cantonament de pregătire în Barcelona. Este vorba despre interul dreapta Florin Acatrinei, transferat în Făgăraș la începutul acestui sezon de la echipa Dunărea din Călărași.

Este o premieră pentru istoria recentă (cel puțin post-comunistă) a vreunui club sportiv (axat pe jocul de echipă) din micul nostru oraș, ca un sportiv care evoluează în Făgăraș, să trimită un reprezentant la cel mai înalt nivel, anume selecționata României. Florin Acatrinei a început handbalul la Suceava, apoi s-a consacrat ca jucător la Târgu-Jiu, sub comanda aceluiași Liviu Andrieș. În perioada cât a jucat aici, a mai fost convocat în câteva rânduri la națională. De la echipa din Oltenia s-a transferat la Dunărea Călărași pentru câteva sezoane, apoi din vara lui 2017,  a venit la Făgăraș.

Politica de transfer a clubului CSM Făgăraș

foto:csmfagaras.ro

Deși cu buget restrâns, conducerea clubului, prin președintele Marius Gruia, a reușit să întărească echipa față de sezonul trecut și iată că rezultatele nu au întârziat să apară. Venirea celor cinci jucători (Acatrinei, Vaidasigan, Fuică, Bejinariu și Constantinescu) a constituit un plus pentru echipă, iar împreună cu cei care au rămas din sezonul trecut (Ivanov, Szopka, Dedu, Filip, Alisie, Frățilă, Turcu, Filip, Blaga, Mânea, Mateoniu și Leordean) s-a reușit formarea unui grup omogen, care nu de puține ori a adus satisfacții spectatorilor.

Menționăm încă o dată că echipa din Făgăraș are cel mai mic buget din Liga Zimbrilor și cu toate acestea, după doar zece etape desfășurate până în prezent a obținut un număr de nouă puncte în clasament (având trei victorii), depășind astfel performanța întregului sezon precedent, când s-au obținut șapte puncte în total (două victorii și un egal).

Cifrele mai arată că în mod constant, performanțele echipei cresc. Nu sunt niște creșteri extraordinare, dar arată că echipa crește de la meci la meci și dă dovadă de maturitate. De la venirea pe banca tehnică, Liviu Andrieș a condus de pe margine echipa noastră în 37 de partide (27 în sezon regulat, restul de 10 în play-out și baraj), obținând 10 victorii și un rezultat de egalitate.

Referitor la media golurilor marcate (atât pe teren propriu, cât și în deplasare), se observă o creștere constantă. Dacă în turul sezonului trecut (2016-2017) media a fost de 21,6 goluri marcate pe meci, iar în retur aceasta a crescut la 24, iată că în sezonul actual, după doar 10 etape disputate, media golurilor marcate a crescut la 25,5.

Mai mult AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.