Planuri pentru două grădinițe noi în orașul nostru

foto: arhivă

Numărul mare de cereri din partea părinților pentru înscrierea micuților la grădiniță, dar și spațiile necorespunzătoare unde își desfășoară activitatea unele grădinițe din oraș, fac necesar construirea unei noi instituții pentru învățământul preșcolar în orașul nostru. Acest lucru ar putea fi realizat în viitor în Făgăraș iar un proiect în acest sens se desfășoară prin Ministerul Învățământului. Este vorba despre construirea unei grădinițe pe strada Cetății vizavi de sediul APIA și ADPP.

„Ministerul Învățământului are o finanțare de a construi grădinițe în mediul urban. Am avut o solicitare de la Ministerul Învățământului, de fapt solicitarea a fost de acum 2-3 ani. De instrucțiuni se ocupă Laura Mihaiu de la Compartimentul Proiecte din cadrul primăriei. Aceste instrucțiuni au fost de a da toate detaliile tehnice și juridice unde avem noi disponibil teren, de a trimite acea detaliere la inspectorat pentru a fi semnată de inspectorul șef al ISJ Brașov, pe urmă să o semnez eu în calitate de primar și am trimis-o la Ministerul Învățământului. Sperăm ca în viitor  să fim incluși în acel proiect  de a construi o grădiniță și în Municipiul Făgăraș. Am găsit locația pe strada Cetății, vizavi de ADPP, acolo avem o suprafață iar acea suprafață este fărâmițată, e a statului român, dar noi facem toate procedurile de a face un singur CF, un singur imobil și de a o aduce în proprietatea primăriei“, ne-a declarat primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

„Am prins pe Ministerul Învățământului construcția unei grădinițe la nivelul Municipiului Făgăraș împreună cu primăria care a pus la dispoziție spațiul. Acesta trebuia să fie liber de orice sarcină, am găsit poziționarea și cred că începând de anul viitor va începe construcția unei noi grădinițe la nivelul Făgărașului. Aveam nevoie de o grădiniță pentru că numărul de copii este mare, grădinițele sunt destul de aglomerate“, ne-a spus Ion Negrilă, inspector general al ISJ Brașov.

În plus și primăria are în plan construirea unei grădinițe cu fonduri europene.

„Este nevoie de o grădiniță în Făgăraș. Noi mai avem în vedere să construim o grădiniță pe strada Negoiu, în spatele restaurantului Casa Terra. Acolo avem un teren și așteptăm să se deschidă linia de finanțare pentru a accesa fonduri nerambursabile pentru a construi altă grădiniță. Avem nevoie și de grădiniță și de creșă n municipiul Făgăraș“, ne-a mai spus primarul Făgărașului.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.