„Am găsit soluția pentru ca spitalul să aibă în viitor computer tomograf“

De mai bine de un an de zile, urgențele pe neurologie și nu numai sunt trimise la Brașov din cauza lipsei unui computer tomograf la Făgăraș. Deși există în spital un astfel de computer al unei firme care a câștigat acest serviciu în urmă cu câțiva ani, acesta nu poate fi folosit. Firma a intrat în insolvență și a abandonat aparatul care nu mai are autorizație de funcționare în spital.

Acum, autoritățile locale au găsit o soluție pentru a ieși din impas.  Consilierii locali s-au întrunit astăzi în ședință extraordinară iar pe ordinea de zi au fost două puncte. Unul dintre este legat de rezolvarea acestei situații.

Am găsit soluția pentru ca spitalul în viitor să aibă computer tomograf. Am aprobat scoaterea la licitație a acelui spațiu cu mențiunea că cine va câștiga licitația, pe cheltuiala dânsului și împuternicit de primărie, să ridice acel computer tomograf vechi conform legii“, a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Așadar, de această procedură de dezafectare a actualului computer tomograf trebuie să se ocupe firma care va prelua spațiul respectiv. Însă nu va fi o lucrare ușoară.

Potrivit unei adrese a Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare „spațiul respectiv poate fi eliberat numai după ce se procedează la demontarea instalației radiologice de către o firmă autorizată de C.N.C.A.N. și casarea acesteia, sau depozitarea cu transferul acesteia de către proprietarul echipamentului. În cazul depozitării sau transferului este obligatoriu ca proprietarul instalației radiologice să obțină în prealabil autorizația de deținere și respectiv autorizația de transfer“

În viitor, autoritățile locale, printr-un proiect privind modernizarea și dotarea spitalului, vor achiziționa și un computer tomograf.

În viitor, noi avem proiectul nostru de dotare, modernizare a spitalului municipal din Făgăraș iar acel proiect care are o valoare și o dimensiune mare, va fi implementat în 3-4 ani de zile. Până atunci noi trebuie să găsim soluții pentru a pune la dispoziție comunității din Făgăraș și Țara Făgărașului servicii adecvate“, ne-a mai spus primarul Făgărașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.