Primăria Făgăraș-buget de peste un milion de lei pentru întreținerea drumurilor

foto: arhivă

Primăria Făgăraş caută o firmă care să astupe în perioada următoare gropile apărute pe drumurile din localitate, fiind dispusă să plătească 947.000 lei, fără TVA, pentru acest contract. Licitaţia de lucrări a fost publicată zilele trecute pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, termenul de depunere a ofertelor fiind 29 noiembrie 2017, urmând ca dosarele depuse de firmele interesate să fie evaluate până cel mai târziu în 31 ianuarie 2018, apoi, dacă nu vor fi contestaţii şi după respectarea câtorva termene stabilite de lege va fi semnat şi contractul de lucrări.
Conform datelor disponibile pe SEAP, „plombele”, care totalizează o suprafaţă de 22.860 mp, trebuie terminate în cel mult 4 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor şi vor avea un „termen de garanţie” de 12 luni.

„Este vorba despre întreținere drumuri ca să avem posibilitatea ca în iarna aceasta și în primăvară și până când vom termina licitațiile și vom intra intra în modernizare, să întreținem drumurile. Vom face lucrări de întreținere și ne vom folosi de bani atunci când va fi nevoie. Peste iarnă din cauza deszăpezirii și după ce se dă cu sare, drumurile noastre fiind foarte vechi, se vor strica și atunci să fim pregătiți și să avem pârghia pentru a le întreține. Ne-am asigurat ca iarna și primăvara aceasta să le putea întreține“, a spus primarul Făgărașului.

Lucrările cele mari de modernizare a străzilor din Făgăraș sunt în licitație. Pentru proiectul prin PNDL 1, licitația s-a finalizat, însă a fost depusă o contestație și până la finalizarea acestei proceduri, proiectul bate pasul pe loc.

Am terminat licitația pe PNDL 1 privind modernizarea cartierelor Combinat, Trandafirilor, 13 Decembrie, Negoiu și avem o contestație. După ce se termină procedura, în primăvară vom începe lucrările. Dacă reușim ceva în toamna aceasta, vom începe și acum. Acum, așteptăm să se termine toată procedura pentru că nu avem ce să facem. Strada Doamna Stanca, porțiunea de la ieșirea spre Sibiu și până la sensul giratoriu din oraș e de asemenea în licitație“, a mai spus Gheorghe Sucaciu.

După ce va fi demarată lucrarea la modernizarea străzii Negoiu, vor fi finalizate și trotuarele de pe Negoiu. De asemenea, potrivit edilului local, au mai fost scoase la licitație și alte lucrări de modernizare a trotuarelor din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.