Mobilizare la Hârseni pentru alungarea ursoaicei. Oamenii sunt speriați

După atacul din Făgăraș unde două persoane, o elevă și un bărbat, au fost atacate de un urs în cartierul Câmpului, aseară ursul a atacat din nou. Un tânăr de 28 de ani a ajuns la spital cu mușcături pe mâini și picioare după ce a dat nas în nas cu o ursoaică cu doi pui. Bărbatul se ducea la ciobanul care era cu oile lângă râul din Hârseni, când dintr-un lan de porumb ursoaica l-a atacat. A avut noroc cu câinii de la oi care au sărit imediat în apărarea stăpânului. Ursoaica a fugit până au ajuns echipele de intervenție.  În această dimineață, se organizează o goană pentru împingerea ursoaicei spre pădure. 18 vânători și 14 oameni din comună se pregătesc să facă o goană de împingere de la Hârseni, Copăcel și până la Berivoi.

Organizăm o goană cu vânătorii pe toată raza, de la Hârseni până la Berivoi. Vom controla toate văile din această zonă. Aseară nu am mai dat de urs pentru că a fugit“, ne-a spus Mihai Oltean, primarul comunei Hârseni.

Aseară, la câteva ore de la atac, ursoaica ar fi fost văzută de un bărbat pe o uliță de la marginea satului Copăcel. Au fost alertate autoritățile, însă, în urma verificărilor, nu au dat de urs. Oamenii din Copăcel povestesc că ursoaica a mai fost văzută pe câmpurile din sat și mai ales prin lanurile de porumb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.