Un nou festival la Făgăraș: Festivalul Făgăraș punctul zeRO

Un nou festival va avea loc în Făgăraș în perioada 21-24 iunie 2018. Astăzi, în cadrul ședinței ordinare a lunii a fost prezentă la Făgăraș și în fața consilierilor locali Irina Nistor, cunoscut critic de film român. Sub regimul comunist Irina Nistor a lucrat ca translator pentru TVR, și este cunoscută pentru dublarea în secret a peste 3000 de filme înregistrate pe casete VHS și aduse din Vest. Irina Nistor reprezentanta Asociației ArtRaising vrea să organizeze la Făgăraș proiectul Făgăraș punctul zeRO.

În cererea de parteneriat depusă de asociație se arată „Făgăraș este centrul geografic al României, conform ultimelor măsurători. Numele festivalului se citește Făgăraș. Punctul Zero care descrie poziția orașului, chiar în inima României. Festivalul va cuprinde  patru zile de manifestări culturale de cea mai bună calitate, inclusiv filme, teatru, concerte, gastronomie, sport, parade. O atenție deosebită va fi acordată tradițiilor și istoriei zonei“.

Potrivit organizatorilor în prima ediție, accentul va fi pus pe filmele și cultura clasică americană. Două filme americane clasice proiectate în fiecare zi în curtea interioară a cetății, iar dacă vremea nu este favorabilă, proiecțiile pot fi mutate în Casa de Cultură. Teatru vineri și sâmbătă, concerte, joi, vineri, sâmbătă. Un târg zilnic cu produse locale în fața cetății, evenimente publice gratuite- paradă de cai, fanfară, parada soldaților, dezbateri cu invitați speciali privind istoria Făgărașului și a zonelor înconjurătoare, proiecții de filme gratuite pe pereții exteriori ai cetății, conferințe pe tematice istorice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.