10 vânători, pe urmele ursului. Ce au găsit

10 vânători au plecat în această dimineață în căutarea ursului care a atacat luni două persoane în cartierul Câmpului și pentru care Ministerul Mediului a dat derogare pentru împușcare. Ieri au fost finalizate procedurile privind actele necesare acestei intervenții, și încă de atunci, vânătorii au făcut prima goană în pădurea Combinatului. Nu au găsit însă nimic. Doar o urmă care indică prezența unui urs.

„Suntem la Combinat să facem o goană de împingere către Ileni ca să putem acționa acolo pentru că aici e mai problematic. Ieri nu am găsit nimic. A fost văzută doar o urmă pe acolo, pe lângă platforma de deșeuri, doar atât. Acum intrăm să vedem care e treaba pe partea aceasta de nord. Acum mergem pe partea nordică, suntem chiar la intrarea la poartă principală și așteptăm să vină patrula care să ne introducă“, ne-a spus Sorin Șuler, șeful AVPS.

Însă nici vânătoarea ursului nu este simplă pentru că vânătorii trebuie să-l monitorizeze atent pentru a împușca ursul nărăvit și nu altul.

„Îl căutăm până îl găsim. Trebuie să-l împușcăm pe acesta care e nărăvit. Nu trebuie neapărat să-l împușcăm astăzi, important este să-l împușcăm pe acela. Îl vom recunoaște după datele pe care le avem de la cei care l-au văzut. Nu ar fi fost un urs prea mare, ci un urs mediu de 3-4 ani. Acum vedem, ne orientăm, vedem ce trecători sunt, ce poteci are pentru că un urs care iese din Combinat să vină spre oraș are și poteci, cărări bătute. După asta poți să-ți dai seama. Prima dată îl monitorizăm pentru că așa ne și cere. În aprobarea dată de la minister, ne și spune ca să fie făcută o atentă monitorizare și apoi împușcare. Pentru că dacă nu îl împușcăm pe acesta și ne trezim cu altul în oraș, e o mare problemă pentru că nu mai obținem altă aprobare. Apare la noapte un urs în oraș, iar în cursul zilei de astăzi, tu l-ai împușcat pe altul și după aceea ce faci? Nu poți interveni, nu poți să faci nimic“, a mai spus Sorin Șuler.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.