Telecabina între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac funcționează din nou după cinci luni de pauză

foto: Nova Tv Medias

Turiștii care vor să ajungă la Bâlea Lac cu telecabina pot să facă din nou acest lucru. Instalația a fost reparată și repusă în funcțiune după cinci luni de la accidentul în care șase persoane au fost rănite.

Telecabina care face legătura între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă a fost repusă în funcţiune, miercuri, la aproape cinci luni de la accidentul în care mai multe persoane au fost rănite, anunță News. Întreaga instalaţie a fost refăcută şi s-a primit autorizaţia de funcţionare. Autorităţile din Sibiu nu au anunţat nici acum care au fost cauzele exacte ale producerii accidentului.
Telecabina a fost repusă în funcţiune, după ce a fost primită autorizaţia. În perioada în care telecabina a fost oprită, a fost refăcută instalaţia de către o firmă specializată, iar acum funcţionează în parametri optimi. Sperăm să nu mai avem parte de asfel de incidente regretabile”, au transmis, miercuri, reprezentanţii firmei care operează telecabina de la Bâlea.
Accidentul în care mai multe persoane au fost rănite a avut loc la sfârşitul lunii mai. Mai multe persoane au fost rănite, în 28 mai, după ce telecabinele care fac legătura între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac au intrat cu viteză prea mare în staţii şi s-au lovit de peron. Anchetatorii au suspectat o defecţiune la sistemul de frânare, dar, deocamdată, ipoteza nu a fonst confirmată în urma anchetelor.
Cinci persoane, între care două turiste din Norvegia şi Ungaria, au ajuns la Spitalul Judeţean Sibiu, iar un copil de 4 ani a fost transportat la Spitalul de Pediatrie. Pentru că telecabina nu a mai funcţionat din acel moment, dar Transfăgărăşanul era impracticabil, 32 de persoane au fost evacuate de la Bâlea Lac de către pompieri, jandarmi şi salvamontişti.
Între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac circulă simultan două telecabine. Când una ajunge în staţia de la Bâlea Cascadă, a doua parchează în staţia de la Bâlea Lac.

sursa:oradesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.