Festivalul păstrăvului, motiv de sărbătoare la porțile cetății

Festivalul păstrăvului făgărășean, ajuns la cea de-a patra ediție, a adunat sâmbătă  la porțile Cetății Făgăraș, sute de făgărășeni dornici de distracție.

Evenimentul a debutat cu un concurs de pescuit pe lacul cetății destinat copiilor. 18 mici pescari s-au întrecut iar cei care au prins cei mai mulți pești au urcat și pe podium. Copiii au primit diplome, medalii și cupe și bineînțeles cadouri pentru primele locuri.

Ne bucurăm de vreme atât de frumoasă, ne bucurăm că lumea participă în număr mare. Sunt foarte mulți copii, am asistat la concursul de pescuit unde au fost capturi foarte frumoase. O fetiță a prins un lin de un 1,100 kg iar un băiețel a prins o știucă de aproape 2 kg, capturi frumoase. Fiind un proiect susținut de Primăria Făgăraș am venit să vedem cum se desfășoară și deja a devenit o tradiție, fiind deja la a patra ediție“, ne-a spus Marius Rica, administratorul Făgărașului.

După concursul de pescuit, copiii au participat și la o acțiune de ecologizare în jurul cetății.

Activitățile evenimentului s-au mutat apoi în parcarea cetății, acolo unde s-a desfășurat un concurs de gătit. Patru echipe ale Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ s-au întrecut în preparate din păstrăv. Cei mai buni au fost de asemenea recompensați cu cupe, medalii și diplome.

Sunt foarte bucuros că vremea ține cu noi. Am văzut știucă în lacul cetății, am văzut lin și am văzut și foarte mulți copii fericiți în ziua de astăzi. Spectacolul de la scenă începe la ora 14.00 și vom avea parte de multă distracție“, ne-a spus Gabriel Vâju, președintele Asociației Păstrăvarii Făgărașului.

 Așadar, de la ora 14.00 s-a dat drumul distracției. Pe scena amplasată lângă cetate au urcat:  Trupa Hansel și Gretel, Grupul de Copii Sirinx, Diana Gribincea, Ștefan Ramba, Ansamblul „Făgărașul“ al Casei Municipale de Cultură, Ansamblul de la Hârseni, Ansamblul de la Șinca Veche, Georgiana Părtrînjel, Bogdan Georgescu, Mioara Marinca, Viorica Cerbu, Mariana Șandru, Mioara Greavu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Și dacă toate aceste lucruri au decurs conform planului și au fost un succes, pe partea gastronomică, lucrurile nu au decurs așa cum au fost stabilite. Mulți făgărășeni s-au arătat indignați că nu au mai găsit păstrăv la vânzare după ora 13.00.

Potrivit organizatorilor, la acest festival trebuia să vină doar păstrăvari din Țara Făgărașului, iar unii au și confirmat prezența. Însă în dimineața evenimentului aceștia nu s-au mai prezentat. Astfel că păstrăvul de la singura terasă s-a epuizat repede. Organizatorii evenimentului spun că pentru edițiile următoare nu se vor mai baza numai pe păstrăvarii făgărășeni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.