Au rămas fără acoperiș deasupra capului

FOTO: ARHIVA

Mai bine de cinci ore s-au luptat noaptea trecută pompierii din Victoria, dar și cei din Făgăraș pentru lichidarea incendiului izbucnit la o clădire de pe strada Muncii din Victoria. 24 de persoane au rămas fără acoperiș deasupra capului în urma incendiului.

 „Am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la niște barăci care aveau ca destinație spații de locuit. Am mers la fața locului cu patru autospeciale de stins incendiul de la Secția de Pompieri Victoria și de la Detașamentul de Pompieri Făgăraș. Intervenția a fost una dificilă din cauza faptului că aceste barăci erau acoperite cu tablă și pentru a lichida incendiul și a elimina orice sursă de risc a fost nevoie să decopertăm table. După aproximativ cinci ore, incendiul a fost lichidat și nu s-au înregistrat nici victime“, ne-a spus Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

 

 

„Pe strada Muncii, o construcție care aparține unității administrativ teritoriale a luat foc. S-a anunțat incendiul prin 112 și au intervenit pompierii. Au venit în primă fază două autospeciale din orașul Victoria și pentru a avea siguranța că focul nu se extinde, s-a solicitat sprijin de la Făgăraș. Cu trei autospeciale nu s-a extins focul.  Este o construcție în care sunt opt camere, sunt în jur de 24 de oameni care stăteau acolo. Șapte din aceste locuințe sunt private și numai una mai este în chirie și aparține unității administrativ teritoriale. Oamenii au fost evacuați, de asemenea o parte din bunuri au fost evacuate, cele de valoare.  S-a pus la dispoziție camere de locuit la Colegiul „Alexandru Bărbat“, ca să fie cazați, dar nimeni nu a vrut să meargă pentru că au mers la rude. Nu s-a stabilit încă ce s-a întâmplat, de la ce s-a declanșat incendiul“, ne-a spus Gheorghe Cristian, primarul orașului Victoria.

De asemenea, edilul a spus că va propune Consiliului Local ca aceste familii sărace să primească un ajutor de la primărie pentru a-și repara locuințele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.