„Bucuria darului“, din nou la Veneția de Jos

foto: mitropolia-ardealului.ro

Reprezentanți ai Fundației „Bucuria Darului” din Brașov au oferit pachete cu alimente copiilor și familiilor defavorizate din satul Veneția de Jos. Fundația brașoveană s-a aflat pentru a doua oară în satul făgărășean.

Fundația brașoveană „Bucuria Darului” devine din ce în ce mai mult a doua familie pentru câteva familii din Veneția de Jos. În cursul zilei de miercuri, 11 octombrie, câțiva membri ai fundației s-au deplasat la școala din sat unde au distribuit 100 de pachete cu alimente neperisabile copiilor care frecventau cursurile și peste 50 de astfel de pachete altor familii cu situație materială precară.

Fundaţia „Bucuria Darului“ din Brașov care patronează Cantina „Mulţumesc“, s-a înfiinţat acum trei ani. Un grup de oameni de afaceri braşoveni au fost inspiraţi de părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului. Când au văzut că părintele poate îngriji de 300 de persoane, au decis pe loc că şi la Braşov se poate face același lucru, din suflet, pentru oamenii sărmani.  Aşa a început, cu paşi mici, Cantina „Mulţumesc“, unde acum 300 de oameni sărmani primesc o masă caldă de luni până vineri.

Noi știm situația grea prin care trec familiile care sunt în situații materiale dificile. Din acest motiv ne arătăm disponibilitatea de a face bine, atât cât este posibil, tuturor care au nevoie de sprijin. La dumneavoastră în localitate venim mai ales că unul din donatorii noștri are origini aici și dorește să fie de folos comunității cu tot ceea ce poate”, a declarat Valentin Năstase, reprezentantul fundației brașovene.

Daruri pentru elevii merituoși

Valentin Năstase a mai făcut precizarea că prin astfel de sprijin nu se încurajează lenea sau obișnuința oamenilor de a primi ceva fără să îi vedem pe cei care beneficiază de aceste daruri că își aduc și ei aportul la binele lor și al comunității.

De aceea ne deplasăm la școală fără să anunțăm, tocmai pentru a încuraja frecvența la școală și rezultatele remarcabile. Apoi, pe cei care îi frecventăm la domiciliu ne interesăm dacă sunt persoane vârstnice, singure sau, care chiar dacă trăiesc cu rudele, au nevoie de sprijin material”, a mai adăugat Valentin Năstase.

Este pentru al doilea an consecutiv când Fundația „Bucuria Darului” din Brașov vizitează satul Veneția de Jos și satele din împrejurimi, de fiecare dată cu pachete de alimente consistente. La sfârșitul anului școlar trecut, după ce au analizat situația premianților de la școala din sat, au oferit, de asemenea, daruri de alimente și jocuri tuturor celor ce s-au dovedit în a fi harnici la învățătură.

sursa: mitropolia-ardealului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.