Inculpat în dosarul privind contrabanda cu arme din Victoria, voia să fugă din țară

Un tânăr în vârstă de 28 de ani din judeţul Braşov care era dat în urmărire generală pentru trafic de droguri şi complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în dosarul privind vânzarea a trei arme de foc ce figurau a fi furate din Italia, a încercat să fugă din România, în această dimineaţă, scrie mytex.ro.

Lucian Mihai Dimofti, în vârstă de 28 de ani, s-a prezentat în jurul orelor 5.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II — Csanadpalota, pentru efectuarea formalităților specifice trecerii frontierei.

Astfel, „cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autoritățile din România, un mandat de arestare preventivă, pentru săvârșirea de infracțiunii de trafic de droguri și complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, după cum a explicat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, Comisar-șef de poliție Laura Beatrice Bondar.

Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.

Lucian Mihai Dimofti este inculpat în dosarul în care alţi doi bărbaţi, din Victoria, au fost reţinuţi, apoi arestaţi preventiv, la finalul lunii august. Sorin Funariu şi Ioan Marian Almaş au fost reţinuţi în data de 28 august, fiind acuzaţi de contrabandă cu arme, apoi bărbaţii în vârstă de 40 şi 44 de ani, acuzaţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, au fost arestaţi preventiv.

Ei sunt acuzaţi de procurorii DIICOT că au pus în vânzare trei arme de foc ce figurau la Interpol ca fiind furate în 2016 din Italia. Între timp, Funariu a fost condamnat de Tribunalul Braşov, după ce şi-a recunoscut vinovăţia.

Magistraţii au admis, la începutul acestei săptămâni, acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între DIICOT Braşov şi inculpatul Sorin Funariu şi l-au condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Mai mult pe mytex.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.