Invitați de seamă la Șinca Veche cu ocazia inaugurării noilor corpuri de clădire ale școlii

Zi festivă astăzi la Șinca Veche. La împlinirea a 180 de ani de învățământ în comuna Șinca, dar și cu ocazia Zilei Mondiale a Educației,  s-au inaugurat noile corpuri de clădire realizate pentru elevii de aici. Zeci de invitați au luat parte la festivitate, festivitate care a debutat cu o slujbă, urmată de sfințirea instituției de învățământ. Printre invitați s-au numărat: Ariana Bucur, secretar de Stat în Ministerul Educației, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, inspectorul general al IȘJ Brașov, Ion Negrilă, precum și alți inspectori școlari, consilieri locali și județeni, directori de școli din Făgăraș și Țara Făgărașului, profesori care au ținut să fie alături de colegii lor de la Șinca Veche la acest moment important.

„Astăzi, Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai“ din Șinca Vechea împlinește 180 de existență de învățământ instituționalizat. E o zi specială pentru educație, fiind și Ziua Internațională a Educației, ocazie cu care ne bucurăm împreună cu dumneavoastră de inaugurarea a două corpuri de clădire. Unul construit pentru învățământul primar și celălalt e o sală de sport, modernizată integral de Primăria Șinca Veche. Cel de-al treilea corp unde învață clasele 5-8 a fost renovat de-a lungul anilor, deci toată școala din Șinca este în condiții foarte bune pentru copii“, a spus Valeriu Comici, directorul Școlii Gimnaziale din Șinca Veche.

După cum vedeți am lucrat la școala din comuna Șinca. Demult am promis că vom face un corp nou la școală și iată că l-am realizat. La insistențele domnului director chiar nu am putut să refuz această inaugurare pentru că are trei semnificații: inaugurarea corpului nou de școală, sala de sport, 180 de ani de învățământ în comuna Șinca și cea de-a treia semnificație, Ziua Educației și ca atare ne-am adunat cu toții să sărbătorim și să ne simțim bine“, a spus Victor Bârlez, primarul comunei Șinca.

Este un eveniment extrem de important aici la Șinca. Se împlinesc 180 de ani de la înființarea acestei școli. Mai mult decât atât este și Ziua Mondială a Învățământului, a dascălilor a educatorilor, un alt motiv pentru care trebuie să ne bucurăm și să fim prezenți în unitățile de învățământ iar cel de-al treilea motiv este că se inaugurează un corp de clădire nou, bine reabilitat cu foarte multe dotări noi, lucru care nu face altceva decât să demonstreze că omul sfințește locul și vreau să felicit aici atât pe domnul primar, cât și consiliul local și comunitatea din Șinca care s-au implicat și au dus la bun sfârșit acest obiectiv și au creat condiții foarte bune de învățământ“, a spus Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Le transmit la multi ani tuturor celor implicați în educație, transmit la mulți ani și părinților care sunt aproape de școală, dar și tuturor celor care vor ca educația să fie în prim plan așa cum dorim cu toții. Mă bucură că s-a ajuns la acest moment al inaugurării după o perioadă destul de lungă de timp în care am întâmpinat și dificultăți, au fost și întârzieri, dar mă bucur că s-a finalizat. Mă bucur că sunt aniversați 180 de ani de când se instruiesc aici copiii. Este o punte de legătură între trecut și viitor. Înseamnă tradiție la 180 de ani, înseamnă că putem transmite generațiilor care urmează ce înseamnă valoarea pentru noi“, a spus Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educației.

Astăzi, la 180 de ani de la înființarea și punerea bazei educației la Șinca Veche, găsim o școală schimbată, o școală nouă, o școală care dă dreptul și posibilitatea la educație tuturor copiilor de aici și spun copii și nu spun elevi pentru că sunt și copiii noștri. În familie sunt copiii părinților, iar la școală sunt copiii noștri și atunci pe acest considerent aveau nevoie și de o casă frumoasă în care să aibă toate posibilitățile să se dezvolte. Felicit pe toți cei care s-au implicat și în special pe domnul director care a pus suflet din momentul în care a venit manager în această școală și mai apoi primăria pentru că fără ajutorul administrației locale nu poți să faci absolut nimic. Dar aici s-a văzut încă de începutul acestei frumoase sărbători că a participat administrația locală, a participat școala, părinții și biserica ceea ce înseamnă că toți sunt într-un grup unit, o familie și e cel mai important pentru toți“, ne-a spus Ion Negrilă, inspectorul general al IȘJ Brașov.

După un scurt program artistic prezentat pe scenă de elevii școlii, invitații au vizitat noul corp de clădire realizat și dotat după ultimele standarde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.