Campionat de kendama, în premieră la Făgăraș. Participă cinci jucători de renume mondial

foto: kendamasyndicate.com

Copiii făgărășeni, dar și adulții pasionați de jocul kendama au ocazia, pentru prima dată în orașul nostru, să-și arate îndemânarea în acest joc devenit viral în ultima perioadă și în țara noastră. Primul campionat de kendama va avea loc în acest weekend la Casa Municipală de Cultură, iar organizator sunt librăriile Birotex.  Surpriza cea mare pentru  pasionații de acest joc este faptul că la această competiție vor fi prezenți cinci dintre cei mai cunoscuți jucători de kendama din lume și din România.

Deși în Japonia jocul kendama este popular de mai bine de 300 de ani, în România a început să fie cunoscut abia de nouă ani. În România, ken­da­ma a apărut pentru prima dată în 2008 și de atunci a luat amploare. Sunt organizate concursuri prin ca­re au fost desemnați unii dintre cei mai buni ju­că­tori din țară. Pe primul loc în România se a­flă Costin Ionuț Dongo din Bucu­rești.

Ionut Costin Dongo  – Oase, cel mai important și cunoscut jucător român de kendama, va fi prezent la Făgăraș la acest campionat. Alături de  el vor fi și trei campioni mondiali de kendama. Este vorba de Nick Gallagher, campion mondial în 2016 – Kendama World Cup Freestyle și locul 1 la MKO în 2016, Zack Gallagher – locul 1 la MKO in 2015 și Christian Fraser – campion mondial in 2014 – Kendama World Cup Freestyle. De asemenea, la prima ediție a campionatului de kendama din Făgăraș va participa și cunoscutul jucător Alfred Ionut Olteanu – Alpha, membru al Romanian Sweets Pro Team.

Este pentru prima dată când în Făgăraș se organizează un campionat de kendama, poate cel mai în vogă joc pentru copii din ultima perioadă. Împreună cu librăriile Birotex, reușim să aducem la Făgăraș, trei campioni mondiali care sunt pentru prima dată în România. E vorba de Nick Gallagher, campion Mondial in 2016 – Kendama World Cup Freestyle si locul 1 la MKO in 2016, de Zack Gallagher – locul 1 la MKO in 2015 și de Christian Fraser – Campion Mondial in 2014 – Kendama World Cup Freestyle. Toți sunt în vogă în acest moment și bineînțeles vor fi prezenți și cei mai cunoscuți jucători de kedama din România și mă refer la Ionut Costin Dongo  – Oase, cel mai important si cunoscut jucator roman de kendama, ce isi va promova propriul model de kendama, Oase Legend Model și Alfred Ionut Olteanu, cunoscut sub numele de Alpha, membru al Romanian Sweets Pro Team. Avem câteva acțiuni la școlile din Făgăraș pentru promovare unde va merge Oase împreună cu campionii mondiali și bineînțeles o sesiune de autografe la librăriile Birotex, vineri, începând cu ora 14.00“, ne-a spus Radu Mitric, proprietarul librăriilor Birotex.

Așadar, vineri, începând cu ora 16.00, la Casa de Cultură vom avea prima competiție pentru începători și va fi jurizată de cei cinci jucători importanți de kendama. Sâmbătă, competiția va începe la ora 10.00 pentru jucătorii avansați.

„Înscrierile se fac la librăriile Birotex, inclusiv în ziua de vineri, 6 octombrie. Concurenții vor primi invitații nominale. Nu vor fi costuri pentru nimeni iar intrarea va fi liberă, doar pe baza invitațiilor care nu vor costa niciun ban. Doar vor veni, își vor da datele și vor participa pe baza acestei invitații“, a mai spus Radu Mitric.

Se vor acorda premii pentru fiecare categorie și toți participanții vor primi diplome de participare semnată de cei cinci jucători de kendama.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.