Localnici din Țara Făgărașului, prinși cu lemne tăiate ilegal

La data de 26 septembrie a.c., polițiștii au oprit în trafic, pe raza localității Recea, un conducător auto în vârstă de 27 ani, care transporta cantitatea de 3 m steri lemn de foc de esență fag. În urma verificărilor efectuate, a rezultat că persoana aflată la volanul autovehiculului nu deține permis de conducere, iar materialul lemnos transportat nu este însoțit de documente legale de proveniență.

Polițiștii au dispus indisponibilizarea întregii cantități de material lemnos, precum și aplicarea unei amenzi contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 17 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. De asemenea, a fost întocmit dosar penal, instrumentat sub coordonarea procurorului de caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 27 septembrie a.c., polițiștii au oprit în trafic, pe DJ 104 A, în localitatea Lisa, un conducător auto care transporta cantitatea de 2,6 mc lemn de esență fag. În urma verificărilor efectuate, a rezultat că materialul lemnos transportat nu este însoțit de documente legale de proveniență.  Polițiștii au dispus indisponibilizarea materialului lemnos, precum și aplicarea unei amenzi contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 19, alin (1), lit. b din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.