„Ziua Mondială a Mersului pe Jos”

 

Hippocrate spunea că mersul pe jos este cel mai bun medicament! Şi nu întâmplător. Doar 30 de minute de mers pe zi provoacă minuni în corpul uman, aducând beneficii pe care nu le găsim la alte forme de mişcare.

„Ziua Mondială a Mersului pe Jos” este marcată în primul weekend al lunii octombrie. Iniţiativa a fost luată de către Asociaţia Internaţională a Sportului pentru Toţi (TAFISA), în 1991, din dorinţa de a transforma mersul pe jos într-un fenomen de masă, pentru o viaţă activă, ferită de obezitate şi riscurile asociate acesteia. Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine acest eveniment în cadrul iniţiativei anuale globale intitulate „Mişcare pentru Sănătate”.

Anul acesta 1 octombrie -zi de duminica ne imbie la o plimbare, dupa o saptamana incarcata de lucru, ce ne poate aduce inspiraţia. Cercetătorii de la Stanford au descoperit că mersul pe jos stimulează creativitatea atât în timpul plimbării cât şi o perioadă scurtă după plimbare, producând de două ori mai multe idei creative decât dacă stai pe scaun.

 

E momentul de a pune în practică alături de copii jocurile copilăriei, de a antrena corpul!

În plus mersul pe jos contribuie la atingerea necesarului de mișcare fizică recomandat zilnic!

Astfel, veniți pe jos, la Fundația Culturală Negru Vodă Făgăraș, pentru a admira expoziția de fotografii realizate in cadrul evenimentului desfășurat în perioada 16-22 septembrie SME 2017.

12 fotografii reprezentative vor realiza calendarul anului 2018!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.