Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

În următoarele două săptămâni, vremea va fi una specifică perioadei de toamnă, cu ploi și temperaturi scăzute, dar în limitele calendaristice. Potrivit prognozei emise luni de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru perioada 25 septembrie-8 octombrie, în Transilvania, în primele două zile ale intervalului, temperatura aerului va avea valori normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, cu medii regionale ale maximelor de 21…22 de grade și ale minimelor de 8…9 grade. Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va răci și, astfel, media valorilor diurne va fi de 15…16 grade, iar a celor nocturne de 2…3 grade. În cea de-a doua săptămână temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor de 18…19 grade și ale minimelor de 7…8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 3-8 octombrie.

La munte, în primele două zile ale intervalului valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor de 12 grade şi ale minimelor de 4 grade. Apoi, până la sfârşitul lunii septembrie vremea se va răci treptat, media valorilor diurne va fi de 8-9 grade, iar a celor nocturne de -1 spre 1 grad.

În prima săptămână a lunii octombrie, temperatura aerului va fi în creştere, astfel că mediile valorilor diurne vor fi de 11-12 grade şi ale celor nocturne, de 4-5 grade. În zilele de 25, 26 şi 27 septembrie, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 3 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.