Prognoza pe două săptămâni. Se răcește vremea

Regimul termic va fi în scădere pe durata următoarelor două săptămâni, minimele zilei scăzând la 8 grade, iar ploile însemnate cantitativ vor fi din ce în ce mai prezente în majoritatea regiunilor, atât în intervalul 19 – 22 septembrie, cât şi după 27 septembrie, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabile pentru perioada 18 septembrie – 1 octombrie.
În Transilvania, vremea, uşor mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an în primele zile, se va răcori apreciabil din 21 septembrie, astfel că mediile valorilor termice diurne vor scădea de la 20 – 24 de grade spre valori de 14 – 16 grade. Temperaturile minime vor oscila în jurul mediilor climatologice şi vor fi de 8 – 12 grade, cu excepţia dimineţilor de 19 septembrie şi perioada 22 – 24 septembrie când va fi răcoare cu minime de la 5 la 8 grade, media pe regiune. Din data de 25 septembrie este estimată o creştere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârşitului de septembrie, cu 19 – 22 de grade ziua şi 6 – 10 grade noaptea, în medie. În intervalul 19 – 22 septembrie ploile se vor semnala pe arii extinse şi local vor fi mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creştere spre sfârşitul lunii.
La munte, după un debut de săptămână cu vreme relativ caldă, temperaturile vor fi în scădere accentuată. În intervalul 21 – 23 septembrie vremea va deveni răcoroasă, cu temperaturi maxime de 5 – 10 grade şi minime de la un grad la patru grade, în medie. Vremea se va încălzi apoi uşor şi treptat, fiind estimate temperaturi în general peste cele normale la sfârşitul lunii septembrie, valori medii diurne de 8 – 16 grade şi nocturne de 3 – 6 grade. În intervalul 19 – 22 septembrie va ploua pe spaţii extinse şi local vor fi cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi, din nou, ridicată în perioada 27 – 29 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.