Festin culinar cu rețete ale principilor Transilvaniei

Făgărășenii, dar și turiștii sunt invitați în perioada 22-23 septembrie la prima ediție a Festivalului „Zilele Bucătăriei Medievale“, eveniment ce își propune să redescopere și să valorizeze gastronomia secolului al XVII-lea. Festivalul va avea loc la Cetatea Făgăraș între orele 12.00-23.00.

În weekendul următor făgărășenii, dar și turiștii care se vor afla la porțile Cetății Făgăraș, vor avea ocazia să intre în atmosfera medievală a orașului. Prinți, prințese, muzică medievală și, cel mai important, mâncare realizată după rețete vechi din secolele XVI-XVII, după o carte de bucate descoperită în Cetatea Făgăraș și scrisă în anul 1680. Chef Paul Siserman, fost concurent la MasterChef, a acceptat  provocarea de a găti rețetele primei cărți de bucate din Transilvania și va fi prezent în cadrul primei ediții a festivalului împreună cu mai mulți bucătari.

Aflat la prima ediție, festivalul reprezintă debutul unui șir de activități ce vor fi organizate în viitor pentru diversificarea paletei de atracții și servicii turistice oferite în Municipiul Făgăraș valorizând potențialul Cetății Făgărașului.

De asemenea, festivalul reprezintă un element de noutate și dorește să ofere celor interesați o perspectivă inedită și diversificată despre spațiile din cetate unde principii serveau masa, bogățiile și rânduiala vremii, bucatele specifice și spiritul din bucătăriile cetății din acea perioadă (sec. XVI-XVII), ritualul meselor princiare, intrând în atmosfera anilor când cetatea și domeniile Făgărașului erau cele mai puternice din țară.

Fiind un proiect de dezvoltare turistică, acest festival este un produs turistic inovativ ce combină vizitarea atracțiilor turistice cu degustarea comorilor culinare medievale.

Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.