Trei zile de teatru și multă distracție pentru copiii din Făgăraș

Ultimele trei zile de vacanță au fost unele inedite și chiar fascinante pentru copiii din Făgăraș. Timp de trei zile, aceștia au participat la „Teatru de stradă în cartierele făgărășene“, un eveniment în premieră în orașul nostru și care a fost pe gustul copiilor, dar și al părinților și bunicilor.

A fost bucurie mare în trei cartiere din Făgăraș în perioada 8-10 septembrie. Copiii din municipiu s-au adunat cu toții într-una din zonele unde timp de trei zile s-a desfășurat „Teatrul de stradă în cartierele făgărășene“, eveniment în premieră în orașul nostru. Momentele pregătite de organizatori au fost pe gustul copiilor, dar și al părinților și bunicilor, prezenți în cele trei părculețe din oraș.

Așadar, distracția pentru copiii Făgărașului s-a mutat la ei acasă. Evenimentul a debutat vineri, 8 septembrie, în cele trei zone alese de organizatori pentru prima ediție a evenimentului: zona ANL, cartierul 13 Decembrie și cartierul Tudor Vladimirescu. Copiii au avut parte de multă distracție. Au putut urmări scenete de teatru, mimi, păpuși-gigant, povești, au participat la ateliere de creație și au fost pictați pe față.

Teatrul de stradă a continuat până duminică, 10 septembrie, între orele 15.00-20.00. Astfel, în toate cele trei cartiere, copii au avut parte de un show de mimă și pantomimă cu George Ciolpan. Teatrul „Arlechino“ din Brașov a pus în scenă piesa „Alina și gâscănelul“, iar trupa „Ilustrul teatru“, „Nepotul lui Rameau“. Petrecerea pentru copii a inclus și spectacolul „Creangă povestind copiilor“- Constantin Tiron, concursuri de cultură generală, jocuri interactive, cu Teatrul SublimArt și piesa de teatru „Scufița roșie“ pusă în scenă de Teatrul Museion Brașov.

De asemenea, au avut loc ateliere de creație, pictură pe față, parada păpușilor gigant- Teatrul Sighișoara, Trupa de Teatru Playhood „Povestiri din curtea școlii“ și Trupa de dans „Hansel și Gretel“.

„Pot spune că toți copiii din cartierele Tudor Vladimirescu, Câmpului-zona ANL și 13 Decembrie s-au bucurat de cele trei zile de teatru, de mimă, de pantomimă, de atelierele de creație. Au fost încântați de pictura pe față. Parada păpușilor-gigant pot spune că a creat un moment foarte frumos în ziua de duminică; copiii s-au jucat și cu baloanele, au avut jocuri interactive, concursuri de cultură generală. Cred că dacă ar fi astfel de activități în fiecare cartier, copiii ar fi încântați și astfel ar renunța la telefoanele mobile, televizoare, calculatoare. Cu siguranță acest proiect va continua; vom depune și anul viitor cerere de finanțare la Consiliul Județean Brașov și bineînțeles, ne vom duce în alte trei cartiere din Făgăraș pentru a le arăta tuturor copiilor ce înseamnă teatru și mai ales ce înseamnă teatru de stradă și așa vom câștiga public pentru anii viitori“, ne-a spus Diana Gribincea Popa, managerul Casei Municipale de Cultură.

Proiectul „Teatru de stradă în cartierele făgărășene“ este un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.