„Teatru de stradă“, pe gustul copiilor din Făgăraș

A fost bucurie mare ieri în trei cartiere din Făgăraș. Copiii din municipiu s-au adunat cu toții într-una din zonele unde timp de trei zile se desfășoară „Teatru de stradă în cartierele făgărășene“, eveniment în premieră în orașul nostru. Momentele pregătite de organizatori au fost pe gustul copiilor, dar și a părinților și bunicilor, prezenți în cele trei părculețe din oraș.

Distracția pentru copiii Făgărașului s-a mutat la ei acasă. Evenimentul „Teatru stradă în cartierele făgărășene“a debutat ieri în cele trei zone alese de organizatori pentru prima ediție a evenimentului: zona ANL, cartierul 13 Decembrie și cartierul Tudor Vladimirescu. Copiii au avut parte de multă distracție. Au putut urmări scenete de teatru, mimi, păpuși gigant, povești, au participat la ateliere de creație și au fost pictați pe față.

„Teatrul de stradă“ continua și astăzi, dar și duminică în cele trei cartiere din Făgăraș, în intervalul orar 15.00-20.00. Astfel, în toate cele trei cartiere, copii vor avea parte de un show de mimă și pantomimă cu George Ciolpan. Teatrul „Arlechino“ din Brașov va pune în scenă piesa „Alina și gâscănelul“, iar trupa „Ilustrul teatru“ „Nepotul lui Rameau“. Petrecerea pentru copii va include și spectacolul „Creangă povestind copiilor“- Constantin Tiron, concursuri de cultură generală, jocuri interactive, cu Teatrul SublimArt și piesa de teatru „Scufița roșie“ pusă în scenă de Teatrul Museion Brașov.

De asemenea, vor avea loc ateliere de creație, pictură pe față, parada păpușilor gigant- Teatru Sighișoara, Trupa de Teatru Playhood „Povestiri din curtea școlii“ și Trupa de dans „Hansel și Gretel“.

Proiectul „Teatru de stradă în cartierele făgărășene“ este un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.